Vendlindja

Pamje e Danubit në Austri. Foto: ShutterstockO Danub, të fundmen herë
Vala blu më përshëndet,
Se që sot, me shokë të tjerë
Do të shkoj tek zu të bjerë
Kjo daulle që thërret.

Shelgjet rrinë të trishtuar,
Fushat bora i mbulon;
Do blerojnë, por do kem shkuar
Larg atdheut t’adhuruar –
Mu në zemër më pikon.

Shkoj atje ku plumb’ i shkretë.
çmendurisht qëllon mbi ne.
Në m’u shoftë e mjera jetë
Nën ndonjë lëndinë, vetë,
Do të shtrihem e të fle.

E në mbetsha në luftime.
Nën qiell tjetër të pushoj,
Ah, për fushat plot blerime
Që ke ti, vendlindja ime,
Dhe në varr do ëndërroj.

Përktheu: Petraq KOLEVICA