Vallja e luleve

Foto: ShutterstockVijnё vashat valle valle
Gjyshё-e-gji-stolisur
Njё pёllumb, njё sy-zorkalle
Se vjen m’e mbollisura.

C’m’i ka hije shtat’i hedhur,
Hije kraharuari,
Pa fillon me zё tё dredhur
Motra sё kёnduari:

Ju qё niseni pёr lule,
Shoqe moj tё mijёza,
Merr-mё-ni as edhe mua
Nёr pyje-e korijёza;

Pritni moj tё vi dhe unё
Maleve, lёndinave,
Ndaj ckёlqen pa tё pёrdhunё
Fill-i trendelinave;

Nё mos dica tё bёj tufё,
Shoqe ju dёgjomёni:
Bёni moj njё tog me lule
Dhe me to mbulo-mё-ni;

Nё ju pyecin pёr mua:
C’u bё flog-banusheja?
Thoni, se mё njё pёrrua
E zu gjarpёrusheja:

Thoni, se ndaj njё mburimi
Mё t’e patё fluturёn:
Thoni, sec e zuri trimi
Atё bel-kёputurёn.