Saturday, 28. March 2020

Reportazh

Mbrëmje muzikore për shije të mirë

Një orkestër nga Prishtina mban një program me këngë qytetare shqiptare në Cyrih. Katër orë Shqipëri në Zvicër. Një mbrëmje për t’u kujtuar.

U promovua «Shtëpia në rrugë»

Vargut të autorëve shqiptarë në Zvicër, me një libër të promovuar në Prishtinë, iu bashkua edhe publicisti Avdyl Gërvalla – njëri nga vëllezërit Gërvalla.

U mbajt demostrata në Bernë

Protesta kundër procesit ‹Monstra› u mbajt megjithatë. Numri i pjesëmarrësve qe i vogël, po mesazhi ishte shumë i qartë - me gojë dhe me shkrim, në shqip dhe gjermanisht...

Ku është Kosova është Shqipëria, ku është Zvicra janë edhe shqiptarët…

Në hyrje të stadiumit Arena Fonte Nova në Salvador flitet më shumë portugjezisht, frëngjisht dhe gjermanisht. Por edhe gjuhë të tjera të tifozëve nga...

Te Rrapët në Veleshtë…

Veleshtarët e Zvicrës takohen bashkë dy herë në vit: në qershor dhe më 28 Nëntor. Para disa ditësh, ata u çmallën me njëri-tjetrin në turnirin e tyre tradicional. Mysafir special ishte kryetari i Komunës së Strugës.

Një forum ekonomik shqiptar

Instituti Zviceran për Studime Shqiptare mblodhi në një takim një sërë specialistësh nga institucione zciverane e shqiptare si dhe nga fusha e biznesit. Konkluzionet e këtij forumi janë të vlefshme për të gjithë të interesuarit për investime në vendet e diasporës shqiptare.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.