Wednesday, 26. June 2019

Reportazh

Mbrëmje me Kastriot Tushën në Cyrih

Për disa orë, tenori Kastriot Tusha magjepsi një grup zonjash dhe zotërinjësh – zviceranë dhe shqiptarë – me repertorin e tij botëror dhe tradicional....

Koncert për nder të 28 Nëntorit në Bernë

Një ndër aktivitetet kryesore me rastin e Ditës së Flamurit u mbajt në Bernë. Program i larmishëm artistik dhe kulturor, që do të mbetet...

«Edulina» – takim pune edhe në gjuhën shqipe

«Edulina» – Projekt në shumë gjuhë që u ofron prindërve të grupeve të ndryshme gjuhësore informacione rreth temës zhvillimi i hershëm i fëmijërisë Drita IBRAHIMI...

Dinjiteti stoik i shqiptarëve të moshuar në Zvicër

Një takim kreativ në ambientet e Institutit Zviceran për Studime Shqiptare. U prezantua dhe u diskutua studimi mbi moshën e tretë te shqiptarët në Zvicër.

Mbrëmje e paharruar me «dialogplus»

Për nder të Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë, Qendra Mediale «dialogplus», me datë 21.11.2014, organizoi një mbrëmje kulturo artistike për miqtë dhe lexuesit e saj.

Mbrëmje muzikore për shije të mirë

Një orkestër nga Prishtina mban një program me këngë qytetare shqiptare në Cyrih. Katër orë Shqipëri në Zvicër. Një mbrëmje për t’u kujtuar.

U promovua «Shtëpia në rrugë»

Vargut të autorëve shqiptarë në Zvicër, me një libër të promovuar në Prishtinë, iu bashkua edhe publicisti Avdyl Gërvalla – njëri nga vëllezërit Gërvalla.

U mbajt demostrata në Bernë

Protesta kundër procesit ‹Monstra› u mbajt megjithatë. Numri i pjesëmarrësve qe i vogël, po mesazhi ishte shumë i qartë - me gojë dhe me shkrim, në shqip dhe gjermanisht...

Ku është Kosova është Shqipëria, ku është Zvicra janë edhe shqiptarët…

Në hyrje të stadiumit Arena Fonte Nova në Salvador flitet më shumë portugjezisht, frëngjisht dhe gjermanisht. Por edhe gjuhë të tjera të tifozëve nga...

Te Rrapët në Veleshtë…

Veleshtarët e Zvicrës takohen bashkë dy herë në vit: në qershor dhe më 28 Nëntor. Para disa ditësh, ata u çmallën me njëri-tjetrin në turnirin e tyre tradicional. Mysafir special ishte kryetari i Komunës së Strugës.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.