Tuesday, 23. July 2019

Reportazh

Fatkeqësia nga lojërat e fatit

Shoqata «Parandalo» filloi ciklin e ligjëratave për vitin 2015. E para i kushtohet varësisë nga lojërat e fatit. Pikërisht në kuptimin e emrit të...

Hero Agim Ramadani nderohet edhe përtej Atlantikut

Në kuadër të 102 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, Agim Ramadani nderohet me dy mirënjohje. Teksti dhe fotot Rexhep RIFATI Zhegër, Gjilan: Në vendlindjen e hero...

Kur zemërohet zemra!

Doktor Omer Xhemali, specialisti i sëmundjeve të zemrës në Spitalin e Cyrihut dhe ligjërues në universitete të botës, para dy ditësh ishte i ftuar nga xhamia «Hëna e Re» në Kreuzlingen.

«Besa» edhe në Lucernë

Në qendrën kulturore «Kornschütte» të Luzernës, organizuar nga Komisioni Izraelit, në Kujtim të Holokaustit, Yad Vashem dhe nën patronatin e Këshillit të Lartë të...

Punë – për vete dhe për të tjerët

Mbi 400 persona angazhon zyra për punësim të përkohshëm Hello Personal në Cyrih për çdo vit. Biznesi i dy burrave të rinj shqiptarë mbush...

Me zemër gazetar

Ferit Emini prej 15 vjetësh e moderon vullnetarisht programin shqip në radion ‹Kanal K›, në Aarau. Ai bisedon me dëgjuesit dhe i qeras ata...

Berati – qytet ku gërshetohen kohërat

Qytetërimi 2400-vjeçar, historia dhe arkitektura e Beratit e kanë futur atë në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Mikpritja e qytetarëve është e pranishme...

Një tempull për të gjitha kulturat

2'000 tituj shqip ka Biblioteka Pestalozzi Hardau në Cyrih. Ajo është një dhuratë e qytetit për komunitetin multikulturor. Drejtuesja e saj, Suela Jorgaqi, dëshmon:...

Zvicerania që shëron plagët e luftës

Annelies Schneller me dy duart e saj të vogla ka bërë për Kosovën atë që pakkush mund ta bëjë. Që prej pasluftës ajo ka...

Konfederata zvicerane, model edhe për Maqedoninë

  Kryetrari i Republikës së shpallur njëanshmërisht të Ilirides, Nevzat Halili, para mërgimtarëve në Winterthur të Zvicrës tha se angazhohet për një formë të vetëvendosjes:...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.