Profeci

Foto: ShutterstockPasi s`jam më gjatë i ri në jetë
dhe s`shoh shumë kënaqësi që do t`i prisja
me padurim në të ardhmen
Sa fatlum që jam i lirë
që të shkruaj për vetura, luftëra dhe të vërtetat e epokave
të flakë kravatat e vjetra që s`më hyjnë në punë më
dhe pantallonat që s`më bijnë taman.

Përktheu: Fadil Bajraj