Saturday, 28. March 2020

Prindi & Fëmija

«Më shumë hapësirë për ne!»

«Pro Juventute» e kritikon mungesën evendeve të përshatshme për fëmijët. Kjo ka ndikim negativ në zhvillimin e tyre.

100’000 fëmijë me prindër alkoholikë

Fëmijët nga familje me probleme varësie janë më të rrezikuar që më vonë të bëhen vetë të varur. Fondacioni «Varësia Zvicër» lanson një fushatë për familjet me probleme të këtilla.

Fëmijët zviceranë kampionë të leximit

Përkundër vërshimit të telefonave mobil dhe kompjuterëve në përditshmërinë shtëpiake, fëmijët zviceranë lexojnë gjithnjë e më shumë në kohën e lirë.

Kush dëshiron të jetojë gjatë, duhet të hajë më pak

Çfarë kulture ushqimi duhet të krijojmë? Çfarë efekti ka agjërimi? Përse është i rëndësishëm ushqimi i shëndoshë? Cili është ky? A duhet patjetër të konsumojmë ushqim bio? Këtyre dhe pyetjeve të tjera u përgjigjet André Kleinridders, biolog molekular për «Frankfurter Allgemeine Zeitung.» Këtu një përmbledhje e saj.

Sigurimet Shoqërore – Dy pyetje

Një përgjigje të shkurtër dhe të prerë për këto pyetje nuk ka. Këto gjëra nganjëherë ndryshojnë nga rasti në rast. Ato që dihen janë...

Toka e premtuar nga perspektiva e ligjit

Një shtetas amerikan, një person me aftësi të kufizuara me leje qëndrimi në Itali dhe një tjetër i martuar me një zvicerane dëshirojnë të...

Lodhja – sinjalet dhe pasojat

Kush punon shumë gjatë ditës, është e arsyeshme të jetë i lodhur në mbrëmje. Çlodhja dhe fjetja ndikojnë që ditën e ardhshme të jeni...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.