Sunday, 5. April 2020

Prindi & Fëmija

Gishtat në hundë shkaktojnë pneumoninë

«Studimi ka treguar se bakteriet mund të përhapen nëpërmjet kontaktit me duar, apo me gjësende të tjera si me celularë apo lodra», ka thënë në një deklaratë për AFP-në, Victoria Connor, studiuese në Spitalin Mbretëror të Universitetit të Liverpulit. Megjithëse studimi është bërë me të rritur, sipas Connor, rezultatet e hulumtimit i dedikohen së pari prindërve të fëmijëve më të vegjël.

Rëndësia e drejtshqiptimit të emrave të fëmijëve

Disa emra specifikë dallojnë vetëm për nga një shkronjë nga ata të zakonshëm, ndaj bartësit e tyre gjithë jetën duhet të merren me korrigjimin e të tjerëve gjatë shqiptimit.

Fëmijët e trashëgojnë intelegjencën nga nëna

Një studim i Repartit për hulumtime mjekësore, veprimtari shoqërore e shëndetësore në Glasgow, ka ardhur në përfundim se fëmijët «kanë tendencë që me intelegjencë të jenë të ngjashëm me nënat».

Fëmijët e veshur me «Gucci» e «Prada» lozin pranë përroskës që bart ujërat e...

Çfarë të ndërmarrin prindërit me fëmijët e tyre në fundjavë? Kërkojnë hapësira të gjelbërta, ku më të vegjlit mund të lozin pa qenë të mbikëqyrur pandërprerë nga fëmijët. Por, edhe aty ku ka hapësirë të mbyt duhma e rëndë e kanalizimit si në një lokal të njohur në një lagje të Prishtinës. Ndërkohë me rastin e ditës së fëmijëve politikanët e nivelit më të lartë sërish thanë se fëmijët janë ardhmëria jonë. Këtë e thanë po ata politikanë që shkatërrojnë si jetën tonë, ashtu edhe atë të fëmijëve.

Blogerja kroate jeton Ëndrrën Amerikane falë YouTube

«Kam kaluar shumë gjëra gjatë jetesës në SHBA, por jam tashmë në atë pikë ku mund të them me pastërti se kam krijuar një...

Fëmijët e përkëdhelur dështojnë më shpesh

Një studim i ri tregon se fëmijët të cilët gëzojnë kujdes permanent dhe lavdërohen tepër, kanë më pak shanse në jetë.

Koha të ndryshojmë kulturën e dashurisë për alkoolin në Ballkan

Sipas shumë analistëve ndërkombëtarë (dhe në fakt, vetë autoriteteve tona të shëndetit), zakonet ballkanase të të pirit janë shumë të pashëndetshme. Aq shumë saqë janë një shkak i shqetësimit të thellë për shumë persona.

Me libra në shtëpi fëmijët fitojnë më shumë në të ardhmen

Sa më shumë që iu qasen librave në moshë të re, aq më shumë fitojnë burrat më pas në jetë. Kështu kanë zbuluar shkencëtarët italianë.

Fitoni nga mbi 1’000 franga në vit!

E drejta zvicerane tatimore ofron mundësi të shumta legale për të paguar më pak tatime. Aq më me rëndësi është t’i njohësh dhe t’i përdorësh ato në dobinë tënde. Që ta shihni se si mund të kurseni edhe ju dhe t’i financoni ëndrrat tuaja, po i shtjellojmë dy shembuj.

Prindërit shtyhen për nota më të mira për fëmijët e tyre

Prindërit kërkojnë nota më të mira për fëmijët e tyre duke i vënë nën presion mësuesit. Dhe, këta të fundit lëshojnë pe për të shmangur konfliktet.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.