Pjesa teatrale «Sikur kjo të ishte shfaqje» – së shpejti edhe në Gjermani
AWAYTWENTYBACK sjellin enkas për ju për herë të parë nga vendlindja në Gjermani një shfaqje shumë të njohur teatrale me rastin e 20 vjetorit të luftës së Kosovës.
Gjatë vitit 1999 një udhëtar në autobusin lokal numër 4 në Prishtinë qëllohet nga një plumb snajperi dhe vdes. Njerëzit e pranishëm rikujtojnë ngjarjen tragjike në gjyq, ku janë të thirrur për të dëshmuar se si ka ndodhur vdekja. Pasojnë evokime nga më të ndryshmet, pasi që disa karaktere më tepër kujtojnë atë se ç’ishin duke bërë ata, për ku ishin nisur ata apo në çfarë gendje emocionale ishin vetë ata atë ditë të kobshme. Defilojnë karaktere nga më të ndryshmet, gjithmonë duke u pëgjigjur në pyetjet që parashtrohen nga gjyqtari!
Shitja e biletave do të mundësohet nga data 22.02.19 në easyticket [Ü14]. Shfaqja më 7 prill 2019, nga ora 17:00 në Mozart-Saal, Kultur- und Kongresszentrum Liederhalle Stuttgart.
***
AWAYTWENTYBACK bringt eines der bekanntesten Theaterstücke aus der Heimat für Euch nach Deutschland zum Andenken an den Krieg vor 20 Jahren.
Im Jahre 1999 wird ein Passagier der Buslinie 4 in Prishtina durch die Kugel eines Scharfschützen getroffen und stirbt. Augenzeugen geben im Gerichtssaal die Ereignisse aus ihren Blickwinkeln wieder und erinnern sich an den tragischen Vorfall. Unterschiedliche Eindrücke werden geschildert und so entsinnen sich die Charaktere immer mehr, was sie währenddessen taten, wohin sie reisen wollten und in welchem emotionalen Zustand sie sich an jenem schrecklichen Tag befanden. Es zeigen sich die unterschiedlichsten Charakterzüge, stehts die Fragen des Richters beantwortend.
Aufführung am 7. April 2019 um 17 Uhr, Mozart-Saal, Kultur- und Kongresszentrum Liederhalle Stuttgart. Ticketverkauf ab 22.02.19 über easyticket [Ü14].