Në Kosovë arrestohen 40 persona të dyshuar si terroristë
Policia e Kosovës, orët e para të mëngjesit të sotëm ka vënë në pranga 40 shtetas kosovarë, të dyshuar si terroristë.

40 personat janë arrestuar nga Policia e Kosovës pasi dyshohet se kanë marrë pjesë në luftimet e zhvilluara në Siri dhe Irak, krahas organizatave terroriste si ISIS dhe Al-Nusra. 40 të arrestuarit dyshohet se kanë kryer vepra penale që cenojnë rendin kushtetues dhe sigurinë e vendit. Masa e arrestimit, që në bazë të dispozitave parashikohet nga 3-15 vjet, është dhënë në bazë të ligjit që ndalon pjesëmarrjen në konfliktet e kryera jashtë vendit. Ky operacion është kryer duke ushtruar kontrolle në 60 zona lokale të Republikës së Kosovës. Gjithashtu janë konfiskuar materiale inkriminuese si mjete eksplozive, armë, municione, etj. Operacioni policor është ndërmarrë duke vlerësuar rrezikun dhe rëndësia e sigurisë nacionale, rendit kushtetues, zbatimit të ligjit, si dhe respektimi i të drejtave të gjithsecilit. / bkPolicia e Kosovës, orët e para të mëngjesit të sotëm ka vënë në pranga 40 shtetas kosovarë, të dyshuar si terroristë.

40 personat janë arrestuar nga Policia e Kosovës pasi dyshohet se kanë marrë pjesë në luftimet e zhvilluara në Siri dhe Irak, krahas organizatave terroriste si ISIS dhe Al-Nusra. 40 të arrestuarit dyshohet se kanë kryer vepra penale që cenojnë rendin kushtetues dhe sigurinë e vendit. Masa e arrestimit, që në bazë të dispozitave parashikohet nga 3-15 vjet, është dhënë në bazë të ligjit që ndalon pjesëmarrjen në konfliktet e kryera jashtë vendit. Ky operacion është kryer duke ushtruar kontrolle në 60 zona lokale të Republikës së Kosovës. Gjithashtu janë konfiskuar materiale inkriminuese si mjete eksplozive, armë, municione, etj. Operacioni policor është ndërmarrë duke vlerësuar rrezikun dhe rëndësia e sigurisë nacionale, rendit kushtetues, zbatimit të ligjit, si dhe respektimi i të drejtave të gjithsecilit. / bk