Mohuesi i masakrës së Srebrenicës arrestohet në Basel për shkak të tregtisë me drogë
Policia zvicerane ka konfirmuar se autori serb, Alexander Dorin, është arrestuar në Basel.

Me këtë pseudonim ai ka shkruar disa libra në lidhje me masakrën e Srebrenicës të kryer nga forcat serbe në korrik të vitit 1995. Atëbotë qenë vrarë rreth tetë mijë djem dhe burra boshnjakë, pasi enklava në Bosnjën lindore u pushtua nga gjenerali Ratko Mlladiqt dhe trupat e tij. Në pamfletet e tij Alexander Dorin (emri i vërtetë: Boris Kërliq) mohon ekzekutimet masive në Srebrenicë dhe thotë se popullsia ishte evakuuar «për arsye të sigurisë».

Siç ka bërë me dije Prokuroria e qytetit të Baselit për gazetën «Tages Anzeiger» Dorin është arrestuar nga policia kriminalistike dhe pastaj janë hapur hetimet kundër tij. Prokuroria ka njoftuar se arsyet e arrestimit nuk janë politike. Shtëpia botuese Ahriman nga qyteti gjerman Freiburg im Breisgau ka njoftuar se Dorin po fajësohet rrejshëm për tregti me mariuanë. Ahriman ka botuar shumicën e librave të Dorinit. Në një reagim kjo shtëpi botuese thotë se Dorin po mbahet në burg për shkak se e pengon “rrenën propagandistike” të Srebrenicës.

Jasna Çausheviq nga Shoqata për Popuj të Rrezikuar me seli në Göttingen të Gjermanisë ka deklaruar për «Tages Anzeiger» se Dorin është tallur me viktimat e Srebrenicës duke e mohuar gjenocidin. Në vitin 2007 Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë e kishte kualifikuar masakrën e Srebrenicës si gjenocid. Në shtunën në Srebrenicë do të mbahet një ceremoni përkujtimore me rastin e 20 vjetorit të krimeve masive. Pjesëmarrjen në ceremoni e ka konfirmuar edhe kryeministri serb Aleksandar Vuçiq. -lliPolicia zvicerane ka konfirmuar se autori serb, Alexander Dorin, është arrestuar në Basel.

Me këtë pseudonim ai ka shkruar disa libra në lidhje me masakrën e Srebrenicës të kryer nga forcat serbe në korrik të vitit 1995. Atëbotë qenë vrarë rreth tetë mijë djem dhe burra boshnjakë, pasi enklava në Bosnjën lindore u pushtua nga gjenerali Ratko Mlladiqt dhe trupat e tij. Në pamfletet e tij Alexander Dorin (emri i vërtetë: Boris Kërliq) mohon ekzekutimet masive në Srebrenicë dhe thotë se popullsia ishte evakuuar «për arsye të sigurisë».

Siç ka bërë me dije Prokuroria e qytetit të Baselit për gazetën «Tages Anzeiger» Dorin është arrestuar nga policia kriminalistike dhe pastaj janë hapur hetimet kundër tij. Prokuroria ka njoftuar se arsyet e arrestimit nuk janë politike. Shtëpia botuese Ahriman nga qyteti gjerman Freiburg im Breisgau ka njoftuar se Dorin po fajësohet rrejshëm për tregti me mariuanë. Ahriman ka botuar shumicën e librave të Dorinit. Në një reagim kjo shtëpi botuese thotë se Dorin po mbahet në burg për shkak se e pengon “rrenën propagandistike” të Srebrenicës.

Jasna Çausheviq nga Shoqata për Popuj të Rrezikuar me seli në Göttingen të Gjermanisë ka deklaruar për «Tages Anzeiger» se Dorin është tallur me viktimat e Srebrenicës duke e mohuar gjenocidin. Në vitin 2007 Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë e kishte kualifikuar masakrën e Srebrenicës si gjenocid. Në shtunën në Srebrenicë do të mbahet një ceremoni përkujtimore me rastin e 20 vjetorit të krimeve masive. Pjesëmarrjen në ceremoni e ka konfirmuar edhe kryeministri serb Aleksandar Vuçiq. -lli