Thursday, 9. April 2020

Mendim

Ngjarja në Rinas si pasojë e keqqeverisjes pa konsekuencë

Punët e shtetit nuk drejtohen duke i reduktuar në performansa artistike. Këtë duhet ta kuptojë Edi Rama sidomos pas ngjarjes së fundit në Aeroportin e Rinasit, e cila dëmton seriozisht imazhin e Shqipërisë në prag të sezonit të turizmit.

Një akt barbar

Mbi sulmin kundër besimtarëve myslimanë në Zelandën e Re dhe keqpërdorimin e emrit të Skënderbeut.

Perëndimi i përçarë nuk mund të arrijë zgjidhje të kënaqshme për Kosovën

Hapja e temës së «korrigjimit të kufijve» mes Kosovës e Serbisë e ka ndarë Perëndimin në dy blloqe: administrata e Donald Trumpit, Franca e presidentit Emmanuel Macron, Austria favorizojnë «korrigjimin», Gjermania dhe më heshtur Britania e Madhe janë kundër kësaj zgjidhjeje. Po klasa politike e Kosovës çfarë qëndrimi ka? Kurrfarë. Dhe këtu qëndron rreziku më i madh.

Politikë e plogët e Gjermanisë ndaj Kosovës

Angela Merkel sërish është deklaruar kundër ndryshimit të kufijve të Kosovës. Shumë mirë. Por, ka ardhur koha që Berlini të tregojë se cila është përgjigja pas këtij kundërshtimi, për çka angazhohet Gjermania në rajon, a e ka ndërmend t’i bëjë presion Serbisë ta pranojë shtetësinë e Kosovës? Fatkeqësisht, jo. Fatkeqësisht, Gjermanisë po i mjafton një qëndrim i plogët kundërshtues lidhur me kufijtë – pa plan e pa ide si se më tutje. Atëherë – ç’të bëjë Kosova? T’ia tregojë muskujt Amerikës? Më mirë jo. Por, gjithsesi duhet të mendohet për një mobilizim popullor për bojkotimin e mallrave të Serbisë për aq kohë sa ky shtet mban qëndrim armiqësor kundër Kosovës. Kush blen prodhime serbe le të izolohet e trajtohet si «pošteni Albanac» («shqiptar i ndershëm») si në vitet ’90.

Ka halle PDK…

...andaj sulmon në të gjitha drejtimet, sepse e ka zënë paniku: kësaj partie s’po i besojnë më as anëtarët e saj më të zjarrtë. Megjithatë, shumë keqardhje nuk duhet pasur për LDK-në. Ajo me pavendosmërinë e saj e ka futur veten në qorrsokak politik. Një parti që pajtohet me rolin e realizueses së ëndrrave të të tjerëve, nuk ka kërkesa të mëdha as për veten, as për Kosovën.

Kur viçi përqafon kasapin, pëllumbi skifterin, dyshimi mirësinë dhe i plaçkituri plaçkitësin…

Shumë pyetje e dhimbje në një vend me shanse të mëdha dhe pak shpresa.

Dimri i madh i Kosovës

Pas themelimit të ushtrisë qytetarët e Kosovës ndoshta në aspektin psikologjik do të ndihen më mirë. Por, themelimi i ushtrisë nuk do ta përmirësojë ajrin në Prishtinë, nuk do ta bëjë Kosovën më të pasur, korrupsioni do të vazhdojë t’ia zë frymën vendit nëse nuk luftohet, plaçkitësit e arkës së shtetit do të vazhdojnë zanatin e tyre, polarizimi ekstrem politik do ta bëjë Kosovën palë të dobët në negociata me Serbinë. Pushteti nuk ka legjitimitet, opozita është e hutuar dhe një pjesë e saj luan lojëra në shërbim të pushtetit.

Zhgënjimi me BE-në – në rregull, retorika antiperëndimore – mendjelehtësi helmuese!

Europa nuk na do se «jemi shqiptarë», «jemi myslimanë». Jo, Europa nuk na do për shkak të paaftësisë së shoqërive shqiptare për të zgjedhur politikanë që nuk vjedhin dhe nuk merren me krim të organizuar. Bota perëndimore në 30 vitet e fundit ka bërë mjaft për botën shqiptare.

Drogën dhe alltinë tonë të përditshme – jepna sot!

Dallimi i madh: mbi djemtë e pushtetarëve kosovarë dhe djalin e ministrit të Financave të Zvicrës.

Dy të rinjtë shqiptarë në Novi Sad i kanë rrahur edhe politikanët plaçkitës të...

Sulmi brutal kundër dy të rinjve nga disa kriminelë serbë në Novi Sad tregon surratin e një Serbie agresive. Por, rrahja na tregon edhe diçka tjetër: pushtetet e korruptuara kosovare ua kanë bërë jetën ferr të rinjve, saqë ata duhet të shkojnë edhe në Serbi për të kërkuar punë. Çlirim Malokun dhe shokun e tij mund ta kenë rrahur nacionalistët serbë, por atje, në pritën e rrahësve, Çlirim Malokun dhe shokun e tij e dërguan politikanët plaçkitës të Kosovës, pasi e kanë vjedhur të ardhmen e shoqërisë kosovare.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.