Friday, 6. December 2019

Mendim

Mirë se vini në vendin me ëndrra të djegura!

«Atdheu edhe nëse të vret, duaje!», ishte amaneti që shkrimtari Mitrush Kuteli ua la fëmijëve të tij. Ky amanet mund të bëjë ngushëllimin më...

Zero ndjeshmëri për viktimat

Refuzimi pothuaj kategorik që drejtësia të merret me gjetjen dhe dënimin e fajtorëve për krime të rënda gjatë dhe pas luftës, që supozohet të jenë kryer nga pjesëtarë të UÇK-së, tregon deformimin e thellë të klasës politike në Kosovë.

Burrat e lumtur të Kosovës

Shënime për Poloninë e dikurshme dhe disko-çajtoret e sotme të Kosovës. Nga Vjosa MUSLIU «Gjithçka që ne dimë për vendasit e tu, janë histori të burrave...

Lufta e shqiptarëve për robëri

Feja apo kombi përpara? – e shtronin pyetjen dikur qarqet nacionaliste dhe fetare. Të parët e kishin nga xhelozia për lirinë e ushtrimit të...

Për rastin R. dhe histerinë shqiptare

Ramush Haradinaj nuk ka asnjë arsye të protestojë kundër autoriteteve të Kosovës që gjoja nuk po e mbështesin, sepse një ndër figurat kryesore në negociatat me Serbinë ka qenë zëvendësi i tij i deridjeshëm në parti. AAK e ka mbështetur këtë format të bisedimeve me Serbinë. Sllovenia nuk është armike e Kosovës. Përkundrazi – në themelin e pavarësisë së Kosovës Lubjana ka vendosur një gur të rëndësishëm.

Për Diasporën e keqkuptuar

Nga Vjosa MUSLIU Muajt e verës, si gjithmonë, do ta sjellin karvanin e gjatë të Diasporës kosovare që kthehet «atje poshtë». Përpos doganave e kompanive...

Gazetari me gurkali

Banditë me kompjuterë që prodhojnë mjegull: nuk ka fjalë të tjera për t’i përshkruar një pjesë të me-nder-me-thënë gazetarëve që kryesisht përmes portaleve të...

Kush na e ka fajin?

Nga Shpëtim POLLOZHANI*   Këtë shkrim do ta filloj me thënien e Shekspirit «kur një i verbër i udhëheq të marrët» dhe do të vazhdoj me...

Fshihen nga evidenca mbi 200 mijë shqiptarë

Nga Shpëtim POLLOZHANI* Derisa maqedonasit prodhojnë mbi 100 mijë letranjoftimi fantome (sipas bombave të fundit të kryetarit rë opozitës) dhe shfrytëzojnë mbi 200 mijë votues...

Shqiptarët e Maqedonisë Antike

Nga Shpëtim POLLOZHANI* Ne shqiptarët e Maqedonisë Antike (FYROM), kemi energji pozitive të pamatshme. Kemi qindra itelektualë, mendimtarë dhe veprimtarë, të cilët janë duke e...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.