Sunday, 8. December 2019

Mendim

Në detin e shqiponjave

«Mirë që këta të huajt që po vijnë gjithnjë e më shumë për pushime, nuk po i lexojnë këto gazetat tona se do të...

Rrofshin të gjitha paragjykimet tona!

Qëndron njeriu në rend para arkës së një dyqani, pret e pret për të paguar. Përpara gjendet një varg me maqedonas, kuptohet sllavë, dhe...

Janë gjithë ato vende që duhen vizituar…

Janë gjithë ato vende që duhen vizituar. Ku ka më shumë kënaqësi – në Majorka apo në Maldive, në Kanada apo në Tunizi; në...

Aty ku digjen libra

Ajo çfarë nuk u mësua në këto vite është se nuk ka asgjë monumentale e as të shenjtë në tytën e kallashit. Është lodra...

Për Srebrenicën – me lot e dashuri!

Në 20-vjetorin e shfarosjes së myslimanëve të Srebrenicës: kujtim, zemërim dhe shpresë.   Nga Enver ROBELLI Kur të shkoni në Srebrenicë nuk mund t’i ndalni lotët. Në...

Përse i zhgënjeu shqiptarët Merkel?

Janë tri arsye përse kancelarja gjermane nuk tha diçka thelbësore gjatë vizitës në Tiranë. Së pari: nuk është në natyrën e saj të bëjë...

Kujdes, jeni në vendin e shqiponjave!

Vrasja e çiftit çek është një tragjedi, që për fat të keq s’është e panjohur për shqiptarët që nga rënia e komunizmit. Sigurisht që...

Fatkeqësi në fat…

R.A.* lindi në një familje të madhe kosovare. Ata ishin shtatë vëllezër dhe jetonin në një shtëpi të vogël. «Ne ishim shumë të varfër»,...

Për çekët e mirë Anna dhe Michael, vrarë në Dukagjin në një ditë vere

T’u merret jeta turistëve është më shumë se krim. Është goditje edhe kundër çdo shqiptari që ëndërron Shqipërinë si shtet funksional, përparimtar dhe paqësor. Nga...

Unë jam veç një pasaportë!

Izolimi nuk është gjë e re për mua, ashtu siç nuk është edhe për shumë bashkëkombës të mi. Por me kohë të zvogëlohet durimi...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.