Sunday, 26. January 2020

Mendim

Industria për menaxhimin cinik të mjerimit

15 euro për një hamburger? Nga kriza e refugjatëve që po kalojnë nëpër Ballkan po përfitojnë shumë tregtarë të pashpirt.

Oj Kosovë, oj dasma ime!

Gjatë muajve të verës Kosova shndërrohet në një hapësirë që ekziston dhe vizitohet vetëm për t’u martuar dhe për t’u «rehatuar».

Si të shpëtohet Thethi

Shqipëria alpine po pret gjithnjë e më shumë turistë. Ky është lajmi i mirë. Lajmi i keq është që ende nuk ka një strategji...

Populli i lumtur në terr!

Në këtë vend nuk banon habia. Në këtë vend ka kuptim vetëm hajnia, plaçkitja dhe krimi i organizuar. Të jesh i përgjegjshëm në këtë...

Për Ohrin, princeshën dhe të tjerët

U mbushën 14 vjet nga Marrëveshja e Ohrit. Historikisht, ajo përbën Mont Everestin e arritjeve të shqiptarëve në Maqedoni. Ky vlerësim është pothuajse unanim....

Shqiptarët në Maqedoni kanë vlera, s’kanë sovranitet

Nga Shpëtim POLLOZHANI   Fjala sovranitet, në thelb, do të thotë autoritet, sundim, rregull dhe forcë. A kanë vallë shqiptarët autoritet në shtetin ku paguajnë taksat...

Për librat që nuk u dogjën

Lexuesja nga Peja, librat e shkruara në një alfabet tjetër, shtëpia e shpëtuar dhe domosdoshmëria e çlirimit nga simbolika nacionaliste.   Nga Vjosa MUSLIU «Për shkak se...

Me DOKU:TECH duke sjellë të ardhmen më pranë

Nga Kushtrim XHAKLI*   Është tejet e vështirë të definohet se çfarë kërkohet për një audiencë të shkëlqyer, por është shumë e qartë që audienca është...

Tetova – një qytet në trishtim

Tre çerek ore që do të mbahen gjatë në mend. Një aleancë shiu dhe ere ua solli tetovarëve edhe një herë vitin 1979, kur...

Skënderbeu në seancën e Speciales

Qytetarët e Kosovës, të dëshpëruar me punën dhe angazhimin e UNMIK-ut dikur dhe të EULEX-it tash, nuk kanë iluzione se mund të bëhet diçka...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.