Më shumë dënime për të rinjtë dilerë
Të miturit në 2014-tën kanë kryer më shumë vepra të dënueshme se një vit më parë, raporton Tages Anzeiger.

Në vitn 2014 në Zvicër janë dënuar më pak të rinj për shkak të kryerjes së një vepre penale. Kundrejt kësaj gjykimet ndaj të rriturve kanë arritur kulminacionin.Vitin e kaluar gjykatësit dhe autoritetet kanë shqiptuar 12’800 gjykime ndaj të miturve – tregojnë të dhëna nga Enti Federal për Statistika. Kjo përbën 4 për qind më pak se në 2013-tën. Kundrejt 2010-tës që emban rekordin, janë 18 për qind më pak.

Më pak vepra kundër Kodit Penal

Tek të rinjtë ka rënë për 6 për qind numri i gjykimeve për vepra kundër Kodit Penal, të cilat përbëjnë gjysmën e vendimeve. Ndërkohë është shënuar një rritje prej 20 për qind e gjykimeve për trafik të mjeteve narkotike.

Edhe tek të rriutrit është shënuar një rënie e gjykimeve mbi bazën e Kodit Penal për 7 përqind. Ky trend rënieje, sipas Entit Federal të Statistikave, është kompensuar me rritjen e delikteve në trafik dhe trafikim lëndësh narkotike.

Më shumë vuajtje dënimi pa kusht

Dënimi i cli vazhdon të jetë më i shqiptuari, me 76’300 raste, është ai me para me kusht. Ky është instaluar në vitin 2007 në kuadër të revizionit të së drejtës së sanksionuar.

Vuajtja e dënimit pa kusht, nga një deri në gjashtë muaj, e cila pothuajse u braktis me revizionin e 2007-tës, nga 2010-ta ka filluar të shqiptohet përsëri. Në 2014-tën kishte një rrënie të kësaj mase, më pas janë caktuar rreth 6’900 të tilla në vit – për 26 për qind më shumë se para revizionit. ksTë miturit në 2014-tën kanë kryer më shumë vepra të dënueshme se një vit më parë, raporton Tages Anzeiger.

Në vitn 2014 në Zvicër janë dënuar më pak të rinj për shkak të kryerjes së një vepre penale. Kundrejt kësaj gjykimet ndaj të rriturve kanë arritur kulminacionin.Vitin e kaluar gjykatësit dhe autoritetet kanë shqiptuar 12’800 gjykime ndaj të miturve – tregojnë të dhëna nga Enti Federal për Statistika. Kjo përbën 4 për qind më pak se në 2013-tën. Kundrejt 2010-tës që emban rekordin, janë 18 për qind më pak.

Më pak vepra kundër Kodit Penal

Tek të rinjtë ka rënë për 6 për qind numri i gjykimeve për vepra kundër Kodit Penal, të cilat përbëjnë gjysmën e vendimeve. Ndërkohë është shënuar një rritje prej 20 për qind e gjykimeve për trafik të mjeteve narkotike.

Edhe tek të rriutrit është shënuar një rënie e gjykimeve mbi bazën e Kodit Penal për 7 përqind. Ky trend rënieje, sipas Entit Federal të Statistikave, është kompensuar me rritjen e delikteve në trafik dhe trafikim lëndësh narkotike.

Më shumë vuajtje dënimi pa kusht

Dënimi i cli vazhdon të jetë më i shqiptuari, me 76’300 raste, është ai me para me kusht. Ky është instaluar në vitin 2007 në kuadër të revizionit të së drejtës së sanksionuar.

Vuajtja e dënimit pa kusht, nga një deri në gjashtë muaj, e cila pothuajse u braktis me revizionin e 2007-tës, nga 2010-ta ka filluar të shqiptohet përsëri. Në 2014-tën kishte një rrënie të kësaj mase, më pas janë caktuar rreth 6’900 të tilla në vit – për 26 për qind më shumë se para revizionit. ks