Lamtumirë Baku

Foto: ShutterstockLamtumirë Baku! Ma s`do t`shoh me sy.

Tash helmin dhe frigën n`shpirt i kam tok.

Dhe zemra me dorë tani m`asht m`afri,

E thjesht ndjej n`vete fjalën thjesht: shok.

 

Lamtumirë Baku! Lamtumirë, o kangë e thjeshtë!

N`çastet e fundit edhe shokun përkëdheli…

Që koka e tij si flori trandafili resh,

T`më përkulet n`erën e jargavanit që çeli.

 

Shqipëroi: Ibrahim Rugova