Sunday, 15. December 2019

Kronikë

Migranatët në Bern, mund të jenë pjesëmarrës në poltikë

Në qytetin e Bernit, tani e tutje është i mundur participimi  politik i atyre që nuk kanë pasaporta zvicerane. Ata kanë mundësinë të dërgojnë...

Në Zvicër rritet shpejtë numri i popullsisë

Popullsisia në Zvciër është rritur si asnjëherë më parë dhe është vendi që ka rritjen më të lartë të popullsisë në Evropë. Vitin e kaluar...

Nxënsit në klasën e parë në shkollat e Cyrihut

Në këtë vit në klasën e parë do të fillojnë 13'137. Prej tyre 60 përqind,  gjuhë amtare kanë gjuhën gjermane, që nënkupton zviceranët gjermanofolës...

Ushtria e Zvicrës servon në të ardhmen vëtëm mish nga Zvicra

Pasi një ushtar zviceran u ankua se mishi i pulës që hante ishte nga Hungaria, pas kësaj ankese udhëheqsit e ushtrisë vendosen që tani...

Në Zvicër e drejta kombëtare para asaj ndërkombëtare

Partia popullore e Zvicrës SVP, planifikon iniciativën  që drejtësia kombëtare të jetë para asaj ndërkombëtare. Se a mund të realizohet një gjë e tillë...

Etihad Airways: Do të ofrojmë bileta më të lira

Kompania ajrore Etihad Airways, me seli në Emiratet e bashkuara Arabe është një prej kompanive gjigante në tregun botëror të aviacionit civil. Ky gjigant...

Politikanë gjermanë kritikojnë Zvicrën

Politikanë gjermanë kërkojnë solidarizimin e Zvicrës me sanksionet ndaj Rusisë. Vendimi i Qeverisë së Zvicrës për të mos iu bashkangjitur Unionit Evropian në sanksionet ndaj...

Kopshte familjare për gratë refugjate

Agjenda e Cyrihut për 15 gusht 2014 Te Triemli (çdo të mërkurë) dhe në Schwamendingen (çdo të premte) gratë mund të mbjellin së bashku perime,...

Aplikacionet për azil në Zvicër po rriten

Ambasadori i Posaçëm për Migracionin, Eduard Gnesa, sqaron arsyet përse shtohen kërkesat për azil. 2'911 kërkesa për azil janë dorëzuar në korrik të këtij viti...

Spektakël teatral 14 – 31.08. 2014

 Agjenda e Cyrihut për 14 gusht Grupe teatrale dhe grupe valltarësh nga e gjithë bota tregojnë krijimtari të shumta në vende të ndryshme në Cyrih....

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.