Juve

Foto: ShutterstockJuve, të zhytur në epsh e orgjira

Që kini banjo me vaska të nxehta,

Turp t`ju vijë që merrni vesh për ndodhira

Dhe dekorime veç nga gazeta!

 

E dini ju, mediokër, guhakër pa bojë,

Që vetëm mbllaçiti mbi pjata pjellore,

Se këmbën përshesh ia bëri një bombë

Togerit Petrov që luftoi në llogore?

 

Ç`do të thoshte ai, i ardhur në vete,

Mes gjakut i shtrirë në pelerinë,

Sikur t`ju shihte në buzët me tul kotolete

Tek ëmbël i këndoni Severjaninë?

 

Juve, që hani me qejf e mes grave gajasi,

T`u japësh jetën, t`ju mbrosh dhe në luftë?

Këtë nuk e bëja. Më mirë në klub te shpija lëng ananasi

Për çdo shkërdhatë e çdo prostitutë!

 

Shqipëroi: Dritëro Agolli