Eklips i hënës në vitin 1964

Salla e emrave të viktimave të Holokaustit në muzeun Yad Vashem në Jerusalem. Foto: ShutterstockNgadalë dhe sigurt
si shpata e hyjit
ra
hija e tokës
mbi hënë.
Çehrja e saj u zbeh.
Parandjenjat e saj të frikshme
u përmbushën –
ajo është e mbështjellë me tymin
e hebrenjve të djegur.

Përktheu: Enver Robelli