Dy eurodeputetë, për shkak të vahabizmit, kërkojnë stopimin e perspektivës evropiane të Kosovës

Prishtinë, 2 qershor - Eurodeputetja franceze nga Fronti Kombëtar i Francës, anëtare e «Europe of Nations and Freedom Group», Dominique Bilde, dhe eurodeputeti francez me po këtë përkatësi partiake e politike, Edouard Ferrand, kanë hartuar një propozimrezolutë për Kosovën me qëllim që ajo të miratohet në Parlamentin Evropian, shkruan sot Koha Ditore.

A Turkish riot police stands guard in front of the Belgian Consulate in central Istanbul, Turkey March 22, 2016. REUTERS/Osman OrsalPropozimrezoluta kërkon që të bëhen hetime e sqarime rreth, siç thotë ajo, financimeve të dyshimta nga Arabia Saudite e vende të tjera me qëllim që të ngrihet vahabizmi në Kosovë.