Dëshira e fundit e plakut

Foto: ShutterstockKufoma e plakut mbante në dorë një lajm.
Ai lajm thoshte: «Pranë varrit tim mos lejoni priftërinj gënjeshtarë dhe lavdërues që qesin shumë prej goje dhe mbi jetën time derdhin fjalë lajkatare, zbukuruese. Mos i lejoni të thonë se kam qenë i durueshëm, besimtar i thellë, modest, i butë, tolerant ndaj budallenjve dhe kështu me radhë.
Në atë që thonë unë dua ta njoh veten time plak e gërnjar, nëse kthehem për të dëgjuar nga bregu i Lumit të Vdekur».

Përktheu:
Enver Robelli