Beogradi e akuzon Ramën për «pretendime territoriale»

«Serbia i dënon në mënyrën më të rreptë pretendimet territoriale të cilat kryeministri i Shqipërisë Edi Rama i paraqiti në takimin e sotëm në Prishtinë», ka deklaruar drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq.
«Do të ishte pakrahasueshëm më e dobishme sikur Rama dhe bashkëpunëtorët e tij të kishin dërguar mesazh pajtimi dhe po të kishin treguar dëshirën për bashkëpunim», ka thënë ai, njofton FoNet, transmeton Koha.net.

Sot në Prishtinë është mbajtur mbledhja ndërqeveritare Kosovë – Shqipëri.

Edi Rama, në të, ndër të tjera në këtë mbledhje ka thënë: «Shqiptarët bashkimin kombëtar do ta bëjnë në Bashkimin Evropian».

Mediet serbe e citojnë kryeministrin e Shqipërisë të ketë thënë: «Një territor, një popull, një gjuhë, një ëndërr».