Friday, 24. May 2019

Beletra

Afrohu

Dua t'i harroj sot fjalët le të flasin vetë vështrimet Le të flasë dora që dridhet këtu mbi kitarën time Se kur herët bie nata një dritë ndizet brenda...

Ars Poetica

Si të shkruaj tani një poezi pse të mos hesht përgjithmonë dhe t’i kushtohem gjërave shumë më të dobishme? Pse t’i rris dyshimet, t’i ringjallë konfliktet e moçme, butësitë...

E hidhura Spanjë

E hidhura Spanja ime. Spanjë! Spanjë! Atdhe i ndarë më dysh, ku janë fitore dhimbjet e tjetrit. Kur ia thua këngës, vajtimin tim për flamur merr, vëlla, se...

Lindje e dashurisë

Si lindi dashuria? Ishte vjeshtë. E pjekur, bota më s’të priste. Ti erdhe gazplotë, lehtësisht bionde, mbi lartësinë e kohës duke rrëshqitur. Dhe unë të vështrova. Sa e...

Në brigjet e Bistricës

Nën këmbët e saj kridhet Bistrica. Uji i kthjellët këndonte, e bukura vajzë heshtte E ishin të mrekullueshëm si lumi si vajza. Ishin aq ngacmues sa të qash: se uji u buzëqeshte...

Vjen pranvera

I përmendi: fëshfërimën e malit, livadhet e blerta, laureshat që ngjiten në qiell, pastaj: shkëlqimin e ujit dhe shiun e ngrohtë – më shumë nuk mund të jap, më...

Sytë me rrethe të mëdhenj

Të shoh sytë me rrathë të zinj, e te fytyra jote shoh natën. Zogjtë e bëjnë qiellin të errët, sqepat e tyre –...

Kohët dhe oqeanët

Kur qemë të vegjël, për ne, pleq qenë 30 vjeçarët, pellgu ish oqeani, kurse vdekja – oh, vdekje as që kishte! Me kohë u bëmë djema. Ahere pleq për ne...

Ode për urrejtjen

Qysh të vegjël prindërit na thanë: duhet ta doni vëllanë. Në shkollë mësuesit na thanë: duhet ta doni shokun. Në kishë na thanë priftërinjtë: duajeni njëri-tjetrin. Në libra poetët na...

Udha e liqenit

Unë kam kaq nevojë për ty, Më shumë se ky liqen për përrenjtë. Se dora ime nuk ra rastësisht mbi supin tënd Si bien duart e shelgjeve...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.