Thursday, 27. June 2019

Beletra

Si ti…

Kështu është jeta ime, gur, si ti; si ti gur i vogël; si ti gur i lehtë; si ti, guralec që rrokulliset udhëve shtigjeve, si ti, zhavorr modest i rrugëve; si ti, në ditët me shi zhytur në tulin...

Zëra

Ata flasin për tatime për naftë dhe pushtet Ata flasin për nder dhe krenarinë e fisit Ata flasin për luftë për shigjetë dhe hark Ata flasin për tanke dhe mish të...

Bërthama e fortë

Me një poezi natën do ta trembim frikës do t’ia zëmë frymën. Me një poezi do ta krijojmë njeriun jo njeriun përfundimtar që ka ngecur në të vërtetat e paprekshme dhe...

Mbanë lumit

Rridhni drejt detit të harrimit, O vargje t’ëmbla dashurie! Asnjë djalosh mos ju këndoftë Dhe asnjë gojë vajzërie. Ju folët vetëm për një vajzë, Që sot po qesh me...

Ndodhem larg teje…

Larg teje jam, vetmuar, te zjarri sonte rri ndër mend sjell jetën time; pa fat, pa lumturi... Më duket se jetova plot tetëdhjetë vjet, i plakur jam...

U mësova të dua

Në duart e mia të ftohta me duart e mia trupin tënd e preka të ftohtë në argjilë largimin tënd akull dhe gazi m’u bë helm dimrin...

Sa le’t ish me e bajt nanën mbi supe…

ia kam pa tmerrin tek i randonte n’çerpikë kur shihte në TV gra të thyeme moshe të ndjekuna armiku që dikush i tërhiqte zvarrë mbi ndoj thes...

I di të gjitha përrallat

Shumë gjëra, vërtet, nuk i di, por unë s’flas për ato që s’i di. Të gjitha ç’kam parë, janë të vërteta. Dhe kam parë se djepin njerëzor e...

***

Ah, po braktis Aleksandrinë dhe gjatë nuk do ta shoh më! Do ta shoh Qipron, hyjni e shtrenjtë, Edhe Surin, Efesin dhe Izmirin, dhe Athinën – ëndrrën e...

***

Solemnisht populli i varros Ata që ia dhanë gjakun dhe jetën, Dhe zemra sërish psherëtinë, Dhe sërish lot rrjedhin. Këta lot mbushin zemrën Njëqindfish si mjalti. Mbi...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.