Friday, 24. May 2019

Beletra

Vlera

Të gjitha gjërat e bukura të jetës Janë falas: Ajri, uji, dashuria. Vallë pse themi Se jeta është e shtrenjtë Kur gjërat kryesore janë falas? Kjo ndodh sepse herët ftohemi. Vetëm...

Versioni verior

N 2 = WS 4 Kur e shoh sërish para vetes – fytyra e saj e përsosur si hëna, pasuri e rinisë së saj, gjoksi i harlisur, magjia...

Pi i vetëm në hënë

Mes lulesh sonte veç e mbusha Një kupë në qetësi Po pi un’ verë në këtë natë E pranë s’kam njeri. Atëherë hënën seç...

24 shtator 1945

24 shtator 1945

Jetoj, nuk e di sa gjatë

Jetoj, nuk e di sa gjatë, vdes, nuk e di kur, udhëtoj, nuk e di ku, Habitem që jam i hareshëm - - (Përktheu: Enver Robelli)

***

Mos me u lodhë por mrekullisë qetësisht si një zogu me ia shtri dorën. (Përktheu: Enver Robelli)

Të drejtat e lexuesit

Një himn për librin në prag të Panairit të Librit në Frankfurt.

E morra shoqezën përkrah

E mora shoqezën përkrah, e matmë rrugën ca nga ca, sikur na ndillte larg diçka. Pa zuri dita perëndoi, pa zuri nata na mbuloi, pa...

Fund

Valët e dalldive të mia shumëngjyrëshe janë avulluar. Valët e jetës sime godasin gjerë, rëndë dhe lodhshëm përmbi bankat prej zalli. Kam dhembje në nyje. Në trurin tim një...

Ali Podrimja – mixha: krijuesi tragjik

Sa herë dhe kudo në rruzullim, që një babë pikëllohet për të birin e sëmurë - dijeni se ai është shëmbëllimi i Ali Podrimjes!

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.