Tuesday, 18. June 2019

Beletra

Të verbërit në Paris

Janë të dhimbshëm gjithkund të verbërit, por të tillë ngjajnë më shumë në Paris. Në Shans Elize kalojnë, madje në Monparnas, oh, është e tepërt Kur i ndesh...

Detyra

Detyra më e vështirë e të dashuruarve nuk është të dashurohen, por ta ndajnë dashurinë në dysh në dritën e pasigurt të agimit, kur zbardh dita, përditshmëria. A...

Kosova

Kosova – rrafsh i lashtë i dukagjinëve Kosova – me ndarje dhe nëndarje gjeografike me ndarje dhe nëndarje etnike që nga ujërat e kulluara të Ohrit gjer në errësirën e...

Parisi, vendlindja

Do të hyjmë në Paris gurin tonë aty do ta ngulim, nuk do të na presë Teuta, Genti, nuk do të na presë hordhi e egër romake, nuk...

Pyetje enigmatike për Parisin

Cili qytet i përngjan verës? Parisi. Gota e parë ka shije të thartë, e dyta të bie në kokë, e treta të gozhdon për tavoline. Kamerier, edhe një shishe! Dhe në...

Shtëpia mbahet me miq!

Një si hyrje e trishtë Në pranverën e vitit 1990 na priti në rezidencën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Beograd Warren Zimmermann,...

Paris, 1 maj 1977

me u mbajt për duarsh me i mbyllë sytë dhe me ikë me vrap kur t’ju rrëmbejë kjo dëshirë do ta vëreni ardhjen e dashunisë atëherë nuk bân t’ngurroni kapuni për duarsh mbyllni sytë dhe ikni...

Andërr

Pranvera gati ish tue mbarue kur ty të pashë. Qielli ish i kaltër dhe drujtë tepër të blertë. Nji kohë të gjatë rrijsha e...

Ti

Të gjithë kalojnë, të gjelbër, të kuq... Ti je atje lart, e bardhë. Të gjithë grindavecë, të vrazhdë... Ti je atje lart, paqësore. Të gjithë kalojnë, dinak, tinëz... Ti...

Zemra

Si sot para 100 vitesh, më 12 nëntor 1915, lindi Roland Barthes, filozof, shkrimtar dhe kritik letrar francez. Vdiq më 26 mars 1980 si pasojë e një aksidenti në trafik.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.