Thursday, 9. April 2020

Beletra

Udhëtim në Plovdiv. Rruga e kryqtarëve

Marica. Këtu gratë e Trakisë E shqyen Orfeun me plug. Lumit teposhtë lundronte një kafkë duke kënduar. Lumi S'ka më ujë. Edhe lumenjtë vdesin. Mbi kodrat e varreve...

In Memoriam

Ai quhej Mohammed Sheab Pinjoll emirësh nomadësh Ai bëri vetëvrasje sepse nuk kishte më atdhe E donte Francën dhe e ndërroi emrin e tij U bë Marcel por s'ishte francez dhe s'mund të jetonte në tendën...

Vetëm desha të them

Unë i hëngra kumbullat në frigorifer të cilat ti me siguri deshe t’i ruaje për kafjall Më fal qenë aq të shijshme aq të ëmbla aq të ftohta Përktheu: Enver ROBELLI

Edhe unë

Edhe unë i këndoj Amerikës. Unë jam vëllai pak më i zi Kur vijnë mysafirë, Mua më dërgojnë në kuzhinë për të ngrënë Por unë qesh Dhe ngopem Dhe bëhem...

Enigmë

Asgjë nuk do të vijë më. Pranverë nuk do të bëhet kurrë. Kalendarët mijëvjeçarë kështu e parashikojnë. Por as verë s’do të bëhet dhe as gjëra që...

(Pa titull)

Pështyj bukurinë, e cila sjell vetëm fatkeqësi, Pështyj arsyen, e cila vetëm pispilloset si e bukur, Pështyj fatin, i cili asgjë nuk pranon, Pështyj fjalët, të cilat...

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës promovon në Vjenë veprat e albanologëve Fiedler...

Në Institutin për kohën të re dhe hulumtim të historisë bashkëkohore të Akademisë Austriake të Shkencave në Vjenë do të përurohen botimet e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, thuhet në një njoftim të këtij institucioni.

Akademia e Shkencave në udhëkryq: Për një Akademi përfaqësuese dhe dinjitoze në shekullin e...

Është tragjike që pas gati 30 vjetësh hapje dhe lirie, brezash të shkolluar në Perëndim, dhe kapaciteteve intelektuale të konsiderueshme, një institucion elitar si Akademia e Shkencave prej datës 24 maj 2019 do të drejtohet prej një personi, pra nga Skender Gjinushi, kontributet e të cilit për shkencën shqiptare në këto tre dekadat e fundit janë krejtësisht minimale. Një turp tjetër është mungesa totale e balancës gjinore. Ka plot gra shqiptare me rezultate akademike më të larta se gjysma e akademisë ekzistuese të marrë së bashku me kryetarin e ri të saj.

Ta bëjmë ariun zëvendësministër, pastaj e dekoron presidenti

Mos e vrisni ariun. Sepse ariu na duhet. Sepse ariu është pjesë e pandashme e jetës sonë. Sepse ai është dëshmitar i të mirave dhe këqijave në...

Mesjeta sulmon kafshët

Përditë vdesim ngapak E rilindim nga shumë Që të ringjallen akaciet Më nuk na duhen fjalë Tanimë edhe përbindëshat Veten kanë nisur ta kafshojnë Me tërë forcën e nofullave Me tërë...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.