Sunday, 19. January 2020

Beletra

Në vend të hyrjes

I errët ky shteg. Nuk mundem rrugën me gjetë pa dritën tande. (Çka më sëmbon?) Në cep të greminës, që joshë e ngujon, a nuk e sheh si po...

Mjekëve të popullit

Duke kërkuar dritën Xheladin Dedës Si t’i mbledh në vargje ato rreze drite Që shumë syve t’shuar ua fale prore – T’ngrohta ato shpresa n’zemra që i rrite Dhe...

Shqipëria

S’kam qenë ndonjëherë Në Shqipëri n’atë tokë të ashpër e të dashur, n’atë dhe malor barinjsh. Sot shpresoj të vij si për të kremte, për një të kremte të re, dasmë mbi...

Fati në mënyrën e Sarajevës

Në Sarajevë në pranverën e vitit 1992 gjithçka është e mundshme; qëndron në radhë për bukë dhe përfundon në klinikën e traumatologjisë me këmbë të prerë. Pastaj madje thua se ke...

Për ata që prinë lartë

Me neveritje flasin për të ngrënë. Kjo ndodh: se gjë pa ngrënë s’kanë lënë, Dhe shtazërisht në bark e kanë shtënë. Të ultit do të ndahen me...

Në liqen

Marr jetë e vrull e gjak të ri Nga bota pa mbarim, Natyra ç’gaz e ç’lumturi M’i fali gjoksit tim. Lëkundet lundra përmbi valë, Lopata ujin rreh, Edhe na dalin...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.