Sunday, 8. December 2019

Beletra

Të marrët do të ecin shesheve të spastruara

Ç’është e padukshme, do të shihet. Ç’është e padëgjueshme, duhet të flasë me gjithë zë. Të marrët do të shkojnë shesheve të spastruara dhe me mend do...

E humbëm edhe këtë mbrëmje

E humbëm edhe këtë mbrëmje. Askush nuk na pa të zënë dorë për dorë, kur muzgu i kaltër binte mbi botë. Nga dritarja unë pash’ lodrimin e perëndimit...

E kam dashur, por…

Thoni atij burrit se e kam dashur jepni xhevap kthejeni aty ku fryjnë erërat në të katër anët sepse ai e ka humbur rrugën dhe ndoshta edhe fiqirin E dua por...

Lot të ngrirë

Pika të ngrira loti Nga faqet rrëshqasin poshtë E un as s’e kuptoj Se paskam qarë me lot! Oh lot, o lotët e mi Që qenkeni kaq të vakur, Sa...

Gjetun

N’nji pyll un’hyna, S’kërkojshe gja; Kur mbrend’u futa, Çudi m’u ba! Nën hije pava Nji lulzë t’blerë; Si ylli ndritte, Ish plot me erë. M’e kput’ kur desha, Nga un’u kthye: «Që un’ të...

Shtetndërtimi

Sot e kreva pjesën time të punës në ndërtimin e shtetit. E solla me veturë sekretarin e shtetit në një ngjarje të rëndësishme dhe urgjente në të vërtetë...

Është çudi kur je femër

Mua tani më vjen për të qarë. Më duket sikur shkarkesa yjesh më janë grumbulluar te sytë. Dot nuk duroj, ndërsa çengelat e nervave nderas tërhiqen kundrejt njëri-tjetrit. Kangur...

Gjithmonë jam me të mundurit

Gjithmonë jam me të mundurit, me përpjekjet e tyre (që afrojnë dritë). Deri në fitore, pastaj iki, i braktis dhe bashkohem me të mundur të tjerë. ...dhe kur arrij ndonjë...

Kumria

ia prenë qafën ditën që lindi i thanë – je zog i egër në daç si engjëll fluturo qiejve një klloçkë është më e butë se ti ia...

Borxhet e mia

Do të vdes, do të vdes i mbytur në borxhe, s’është asgjë mbytja në lumë a në dhomat e gazit. I kam borxhe nënës që s’ia ngrita...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.