Sunday, 23. February 2020

Beletra

Fshatari dhe gjarpëri

Një vit në jenar, dolli një fshatar jashtë nëpër ara, kur gjeti përpara, mbuluar me borë, një gjarpër të mpirë, të mbledhur, të ngrirë. E mori ndë dorë, ndë shtëpi e shpuri dhe...

Të dua…

Të dua Dhe të gjej edhe nëse gjithë ditën e mbulon terri. Gjatë gjithë jetës sime Dhe ende Endem duke kërkuar. Të dua! Të dua! Të dua! Buzët e tua hapen ..... Bota është...

Paraloja e Prizrenit

Unë jam në Prizren edhe kur s’jam në të Përse më rrotullon anë e kënd Prizreni           Duke ma shkëputur hijen e parë Që...

Vera

 zvérdhë fusha, e nder grunore Po vëlojnë korrcat porsi zogj; Këndojnë katuncat me malcore Pá u kujtue si dielli i dogj. Veç n’at arë, porsi nji e...

Sarajevë

Ndoshta s’është një poezi, por të paktën thashë atë që ndjej Tashmë që vërtet revolucioni duhet, ata që dikur ishin aq të zjarrtë, prehen krejt të...

Nëna

Të mbaj si një plagë mbi ballin tim, e cila nuk mbyllet. Nuk dhemb gjithmonë. Nuk rrjedh prej saj zemra sa të vdesë. Veç nganjëherë më erren befas...

Sosja e vetmisë në vapën e ditës

Vapa m’zuni te rranxa e qytetit në shkamb që sos me pallat në maje. Vetmia shkallave guri ngreh hap mbas hapi korpin me avull përpjetë e nuk mbaron...

Dashuri

E gjeta veten e humbur një herë në flokun tënd; tani jam më i ri për një vdekje po shoh verbët – dhe shumë më mirë; i gjeta puthjet...

Ku shkon, moj vashë?

Ku shkon moj vashë, moj lule prilli? E çfarë ke futur aty, në kosh? Ti zanë mali, hidhi sytë nga djali: Më jep pak ajkë, apo t’shkoj...

Gratë e vendit tim

Si t’ju këndoj? Bukurinë tuaj të famshme të «gruas zezake»? T’i këndoj lëkurës suaj të zezë si mesnata të çelur si okër? Më shumë kam dëshirë të këndoj: për sytë e...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.