Tuesday, 24. September 2019

Beletra

Sarajevë

Ndoshta s’është një poezi, por të paktën thashë atë që ndjej Tashmë që vërtet revolucioni duhet, ata që dikur ishin aq të zjarrtë, prehen krejt të...

Nëna

Të mbaj si një plagë mbi ballin tim, e cila nuk mbyllet. Nuk dhemb gjithmonë. Nuk rrjedh prej saj zemra sa të vdesë. Veç nganjëherë më erren befas...

Sosja e vetmisë në vapën e ditës

Vapa m’zuni te rranxa e qytetit në shkamb që sos me pallat në maje. Vetmia shkallave guri ngreh hap mbas hapi korpin me avull përpjetë e nuk mbaron...

Dashuri

E gjeta veten e humbur një herë në flokun tënd; tani jam më i ri për një vdekje po shoh verbët – dhe shumë më mirë; i gjeta puthjet...

Ku shkon, moj vashë?

Ku shkon moj vashë, moj lule prilli? E çfarë ke futur aty, në kosh? Ti zanë mali, hidhi sytë nga djali: Më jep pak ajkë, apo t’shkoj...

Gratë e vendit tim

Si t’ju këndoj? Bukurinë tuaj të famshme të «gruas zezake»? T’i këndoj lëkurës suaj të zezë si mesnata të çelur si okër? Më shumë kam dëshirë të këndoj: për sytë e...

Epitaf për një poet

Ai deshti me këndue, me këndue për me harrue jetën e tij të vërtetë prej rrenash dhe për me kujtue jetën e tij të rrejshme plot të vërtetë. Përktheu:...

Epitaf

- Për stërgjyshin tim, kolonel Isidoro Suárez - Trimërinë e tij ai e shtriu përtej Andeve. Përballoi male dhe ushtri. Zakon i shpatës së tij ishte guximi. Në...

Mbreti i pyllit

Kush sulet me kalë nëpër terr e stuhi? Është babai me djalin e tij. Foshnjën ndër krahë fort e shtrëngon, E mban me kujdes, nga era e...

Epitaf

Ndalu, o njeri i mirë, këtu ku rritet bari, Dhe lexo me vëmendje. Poshtë këtij varri Dergjet një poet, ose kështu e quanin dikur... Thuaj një lutje...

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.