Sunday, 15. December 2019

Vjosa MUSLIU

Avatar
22 POSTIME 0 KOMENTET

Elegji për nëntorin shqiptar

E kam jetuar Tiranën për katër vite të mira. Ishte kohë tjetër. Viti 2004. Tregu mediatik pothuaj nuk ekzistonte. Të duheshin 11 orë të...

Parisi i shqiptarëve

Për kozmopolitët e izoluar dhe të palexuar.

Serbia ime, spitali im!

1. «Zonjë, dyshojmë se keni shenja kancerogjene në qafë të mitrës. Duke qenë se mjeku ynë nga Shkupi është në Prishtinë, ju sugjerojmë që të...

Fantazmat e së majtës në Kosovë

Shënime për Marksin dhe frikën e injorancës.

Kronikë mbi një ndeshje futbolli në vitin 2020

Është viti 2020. Kombëtarja e Kosovës po luan ndeshjen e parë ndërkombëtare me ekipin e Swazilandit. I madh e i vogël kanë vërshuar në...

Për shtatorin dhe shkollën

Rreth 29 mijë shkollarë të ri në Kosovë janë ulur për herë të parë në bankat shkollore me 1 shtator. Përtej luleve, kamerave, vizitave...

Oj Kosovë, oj dasma ime!

Gjatë muajve të verës Kosova shndërrohet në një hapësirë që ekziston dhe vizitohet vetëm për t’u martuar dhe për t’u «rehatuar».

Për librat që nuk u dogjën

Lexuesja nga Peja, librat e shkruara në një alfabet tjetër, shtëpia e shpëtuar dhe domosdoshmëria e çlirimit nga simbolika nacionaliste.   Nga Vjosa MUSLIU «Për shkak se...

Aty ku digjen libra

Ajo çfarë nuk u mësua në këto vite është se nuk ka asgjë monumentale e as të shenjtë në tytën e kallashit. Është lodra...

Unë jam veç një pasaportë!

Izolimi nuk është gjë e re për mua, ashtu siç nuk është edhe për shumë bashkëkombës të mi. Por me kohë të zvogëlohet durimi...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.