Sunday, 15. December 2019

Kujtim SHABANI

Avatar
529 POSTIME 0 KOMENTET

Në tren për Olten

Po kthehem me tren nga Nyoni, ku sapo përfundoi shfaqja e një drame në frëngjisht të Driton Kajtazit në sallën komunale të këtij vendi....

Monologjet e një shoqërie

Ka njerëz që flasin me kanarinat dhe të tjerë që flasin me veten e tyre. Është edhe një kontingjent qytetarësh që bisedojnë me njëri...

PDSH i humbi zgjedhjet, BDI nuk i fitoi ato

Zgjedhjet në Maqedoni përfunduan, tani është koha e bilancit të tyre. Përshtypjet e përgjithshme janë pozitive. Madje edhe humbësit, si duket, janë të kënaqur!...

Më mirë i pavarur se i papunë

Gjithnjë e më shumë migrantë ia mësyejnë pavarësimit profesional. Qoftë nga zori, apo sepse kanë gjetur një treg për të plasuar produktet e tyre etnike. Për shoqërinë zvicerane kjo është gjithsesi e dobishme.

Kampioni që e siguroi ish-komisionarin evropian Romano Prodi

Edviku Abdulahu jeton dhe vepron në Bruksel. Ai është shumë i angazhuar në jetën sportive, ndërkaq e ushtron detyrën e kryetarit të federatave belge...

Pepshi: Mërgata është pjesa më vitale e kombit

«Na iku një jetë e tërë në kurbet, por ne do t’i jemi falënderues këtij shteti Zvicrës, që na mundësoi të hapërojmë njëjtë sikur...

Kullat e Dukagjinit

Kullat janë një monument i kulturës shqiptare. Ato nuk dëshmojnë vetëm për kuptimin arkitektonik të shqiptarëve, por edhe për mënyrën e tyre të jetesës. Muret e fortë të kullave tregojnë sa të lidhur ishin shqiptarët për tokën e tyre.

Videokamerat kontribuojnë në parandalimin e krimit

Mosrespektimi i kritereve të vëzhgimit me kamera nga ana e kontrolluesve, mund të cilësohet si shkelje e privatësisë së individit.

«Banketi i Hijeve» dhe hija e rëndë e shkrimtarit Zija Çela

Një roman që të magjeps si me temën, ashtu edhe me mënyrën e shkrimit të tij. Ai nxit mendimin dhe të kënaq me detajet e përshkrimit.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.