Thursday, 23. May 2019

dp

Avatar
5408 POSTIME 0 KOMENTET

400 gra për këshillat drejtuese

Bashkimi Profesional i Punëdhënësve do të prezentojë gra që përshtaten për një mandat këshilli drejtues. Me këtë ai dëshiron ta shmangë instalimin e kuotës...

Bursat për studentët duhet të unifikohen

Jo të gjithë ata që duan të studjojnë i kanë mundësitë financiare për këtë. Shpërndarja dhe shuma e bursave nëpër kantone momentalisht është shumë...

Rrogat në Zvicër – rriten edhe në 2015-tën

Vitin e kaluar, në Zvicër, është fituar në të gjitha branshat më shumë se vitet e mëparshme. Ndërmjet branshave ka megjithatë dallime të mëdha,...

Dhoma e Vogël e Parlamentit kundër kufizimit të edukatës seksuale

Inciciativa për «mbrojtje nga seksualizimi» i fëmijëve në Zvicër ka shkaktuar debate të mëdha. Komisioni i Arsimit në Dhomën e Vogël të Parlamentit është...

Marshet e 1 Mait

Marshet e 1 Majit të këtij viti do të kenë dy ndalime: Një në Helvetiaplatz dhe tjetri në Lagerstrasse, njofton Tages Anzeiger. Marshet e lidhur...

Dënim për afishen me motive antikosovare

Sekretari i përgjithshëm i SVP-së, Martin Baltisser, dhe zëvendësja e tij, Silvia Bär, dënohen për diskriminim racor, njoftojnë mediat zvicerane. Gjyqi Regjional i Bernës ka...

Çmimet e medikamenteve në Zvicër do të llogariten ndryshe

Në caktimin e çmimeve të barërave krahasimi me vendet tjera duhet të konsiderohet më shumë. Qeveria kërkon një zgjerim të grupit të vendeve që...

Një ndër kantierët më të mëdha të Zvicrës

Në Aeroportin e Cyrihut ka filluar ndërtimi i qendrës komerciale «The Circle». Etapa e parë e projektit duhet të përfundojë në vitin 2018. Pas shtatë...

Zviceranët hanë më shpesh në shtëpi

Popullata zvicerane vitin e kaluar ka shpenzuar përsëri më pak para për haje dhe pije jashtë shtëpisë. Gastronomët janë të merakosur, njofton ditorja Tages...

Rruga e mbathjeve të brendshme

Në qytetin e Cyrihut ngjeshen gjithnjë e më shumë dyqane që shesin të njëjtat gjëra. Ndryshe nga metropolet tjera në botë, pas kësaj nuk...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.