Friday, 24. May 2019

dp

Avatar
5408 POSTIME 0 KOMENTET

Rrugët në Zvicër: «Vetëm në ajër më sigurt»

Del raporti lidhur me aksidentet në trafik në Zvicër për vitin 2014. Numri viktimave pothuajse nuk ka qenë kurrë më i vogël, transmeton «Der...

Zvicra jep më pak para për studime

Për herë të parë pas vitesh të tëra, të dhënat e Federatës për hulumtime bien ndër dy miliardë franga. Tages Anzeiger këtë e lidh...

Për gjashtë muaj në Zvicër janë bërë 35'000 të huaj më shumë

Janë 72'000 persona që kanë emigruar në Zvicër në gjysmën e parë të këtij viti. Në fakt, 34'000 emigrantë të tjerë e kanë lëshuar...

Mbreti i pyllit

Kush sulet me kalë nëpër terr e stuhi? Është babai me djalin e tij. Foshnjën ndër krahë fort e shtrëngon, E mban me kujdes, nga era e...

Ku ka më shumë të rinj të papunë?

Për grupmoshën 15 deri 24 vjeç në Zvicër është rritur rreziku të ngelen të papunë. Tages Anzeiger e shqyrton sikuatën e papunësisë së të...

Vapa shpie në më shumë aksidente trafiku

Parashikohet që ky do të jetë korriku më i nxehtë në 150 vitet e fundit në Zvicër. Me këtë rritet edhe rreziku i aksidenteve...

Gjyqi Administrativ shprehet kundër çerdhes islame

Enti i Shkollave të Cyrihut dhe Qeveria nuk e kanë lejuar ngritjen e një çerdheje islame. Gjyqi Administrativ e ka refuzuar ankimimin e shoqatës...

Epitaf

Ndalu, o njeri i mirë, këtu ku rritet bari, Dhe lexo me vëmendje. Poshtë këtij varri Dergjet një poet, ose kështu e quanin dikur... Thuaj një lutje...

Sigurimet nuk i marrin përsipër aksidentet me veturë në Kosovë

Një kosovar me banim në Zvicër përfshihet në një aksident me veturë në Kosovë. Sigurimi Helvetia ia refuzon mbulimin e dëmit, ndërsa Gjyqi Federal...

Zvicra – vendi më i lumtur në botë…

Konvederata Helvetike ka një nam të madh. Mjerisht ajo nuk është më vendi me reputacionin më të mirë në botë.   Zvicra ndërkohë nuk është më...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.