Thursday, 27. June 2019

dp

Avatar
5408 POSTIME 0 KOMENTET

Një kamp romësh që nuk e bezdis askënd

100 romë me 40 automjete me kabina banimi janë vendosur në Madetswil të Cyrihut. Banorët megjithatë tregojnë mirëkuptim, raporton «20 Minuten».   «Fëmijët vrapojnë vërdallë, të...

Braktisja e Islamit nga myslimanët

«Terroristët e ISIS-it po i përzënë myslimanët nga besimi i tyre», transmeton «20 Minuten». Por ka edhe arsye tjera për konvertimi.   Te myslimanët është rritur...

Dashuri

E gjeta veten e humbur një herë në flokun tënd; tani jam më i ri për një vdekje po shoh verbët – dhe shumë më mirë; i gjeta puthjet...

«Kur shqiptarët janë në pushime, Zvicra më duket e zbrazur»

Prej mbi 20 vitesh Roland Wiprechtiger merret me shqiptarët. I njohu rastësisht, tani nuk mundet pa ta. Ai ka ide për bashkëjetesën në Zvicër dhe se si duhet parë njëri-tjetrin.

Ku shkon, moj vashë?

Ku shkon moj vashë, moj lule prilli? E çfarë ke futur aty, në kosh? Ti zanë mali, hidhi sytë nga djali: Më jep pak ajkë, apo t’shkoj...

20 radikalë të djathtë e sulmojnë një hebre ortodoks

Ngjarja ka ndodhur në Wiedikon: Të rinjtë iu sulën hebreut me përshëndetjen e Hitlerit dhe thirrje antisemitiste.   Të rinjtë ia kishin zënë hebreut rrugën, e...

Firmat zvicerane fshijnë vende pune

Tages Anzeiger flet për turbulenca në tregun e punës. Është forcimi i frangut që i detyron firmat për masa drastike.   Ndërsa në qershor papunësia në...

Gratë e vendit tim

Si t’ju këndoj? Bukurinë tuaj të famshme të «gruas zezake»? T’i këndoj lëkurës suaj të zezë si mesnata të çelur si okër? Më shumë kam dëshirë të këndoj: për sytë e...

Epitaf për një poet

Ai deshti me këndue, me këndue për me harrue jetën e tij të vërtetë prej rrenash dhe për me kujtue jetën e tij të rrejshme plot të vërtetë. Përktheu:...

Epitaf

- Për stërgjyshin tim, kolonel Isidoro Suárez - Trimërinë e tij ai e shtriu përtej Andeve. Përballoi male dhe ushtri. Zakon i shpatës së tij ishte guximi. Në...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.