Monday, 17. June 2019

dp

Avatar
5408 POSTIME 0 KOMENTET

Kush do t’i marrë votat e emigrantëve në Zvicër?

Të gjitha partitë zvicerane i lakmojnë votat e emigrantëve që kanë fituar shtetësinë zvicerane. Njëra prej tyre ua ka vënë syrin kosovarëve. Përfaqësuesit e...

Zyra falas në lagjen më prominente të Cyrihut

Banka Kantonale e Cyrihut e qëras popullin: Nga e hëna qytetarët mund të zënë një zyrë në rezidencën e saj qëndrore në një vend...

Në brigjet e Bistricës

Nën këmbët e saj kridhet Bistrica. Uji i kthjellët këndonte, e bukura vajzë heshtte E ishin të mrekullueshëm si lumi si vajza. Ishin aq ngacmues sa të qash: se uji u buzëqeshte...

Hotelet e Sllovakisië dhe Bullgarisë më të pastra se të Zvicrës, vendet tjera vijnë...

Hotelet zvicerane në krahim me ato në Europë janë shumë të pastër. Më së miri në Zvicër qëndron St. Galleni. Më mirë se Zvicra...

Kritika mostransparencës së financimit të partive në Zvicër

OSBE-ja e thumbon mungesën e transparencës në financimin e partive në Zvicër. Ajo do ta shqyrtojë edhe çështjen e votimit elektronik.   Organizata për Siguri dhe...

Mësuesit e Winterthurit ndjekin kurse për zbulimin e radikalizimit të nxënësve

Ata duhet të mund t’i diktojnë me kohë shenjat e radikalizimit të nxënësve. Për këtë, të gjtihë mësuesit e Winterthurit do të aftësohen nga...

381 milionë franga kursime në arsim

Për herë të parë bëhet e ditur sa kanë kursyer viteve të fundit kantonet në fushën e arsimit. Mësuesit janë të skandalizuar.   Është edicioni qëndror...

Gjithnjë e më shumë zviceranë jetojnë vetëm

Kjo nuk ka qenë asnjëherë më parë kështu si sot. Për arsyet, privilegjet dhe disfavoret e kësaj mënyre të të jetuarit shkruan Neue Zürcher...

Shumë mjekë nuk e njohin gjuhën e vendit

Zvicra prej kohësh nevojat për personel spitalor i plotëson me mjekë nga vendet e UE-së. Kryesisht nga Gjermania. Tani ajo duhet të rekrutojë mjekë...

Kohët dhe oqeanët

Kur qemë të vegjël, për ne, pleq qenë 30 vjeçarët, pellgu ish oqeani, kurse vdekja – oh, vdekje as që kishte! Me kohë u bëmë djema. Ahere pleq për ne...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.