Wednesday, 26. June 2019

dp

Avatar
5408 POSTIME 0 KOMENTET

«Quhem Isis, dhe tani me mua të gjithë flasin për terrorin»

24-vjeçarja Isis N. mban emrin e grupit të njohur terrorist. Atë tani të gjithë e ngacmojnë për emrin. Në fakt, ky nuk është rasti i vetëm në Zvicër.

Terroristët e Europës

Kërcënimi nën të cilin vuan perëndimi nuk është vetëm artikull importi nga orienti islamik. Shtetet perëndimore janë të involvuara si furnizuese, sidomos për shkak të vëllazërisë me armë me Arabinë Saudite, ideologjia shtetërore fetare dhe praktika e besimit e së cilës vetëm në nuanca dallojnë nga «Shteti Islamik».

Paragjykimet e historiografisë serbe: «Skënderbeu është serb»

Qysh në gjysmën e dytë të shekullit XIX, stereotipi negativ për shqiptarët ka qenë i shprehur në një sërë librash të autorëve serbë pa ndonjë redaktim të veçantë shkencor. Më i përhapuri ka qenë, sigurisht, ai për urrejtjen ndaj serbëve.

Edhe një shqiptar i radikalizuar në xhaminë arabe «An’nur» shkon nga Zvicra në Siri

Mediumet zvicerane kanë zbuluar se G.F. është zhdukur në verën e vitit 2012 dhe sipas të gjitha gjasave ka shkuar në Siri. E paqartë është nëse ende është gjallë ky shqiptar nga Kosova me pasaportë gjermane.

Përse nuk vjen?

  Shoh dallëndyshet q’ikin larg dhe gjethet që u zverdhën pak, mbi vreshta tutje bryma ra – përse ti s’vjen, pse nuk vjen pra? Eja në krahë të të...

Ndryshim i Ligjit për Barazinë Gjinore: Çdo katër vjet analizë e rrogave

Për ta parandaluar diskriminimin e grave në rroga, ndërmarrjet duhet që çdo katër vjet të bëjnë një analizë. Të prekurit nga kjo normë mendojnë që kjo e dëmton palën e gabuar.

Imami i inatosur reagon ndaj atentatit

Pas vrasjes së dy ushtarëve në Sarajevë, një imam i drejtohet publikut me një letër të zjarrtë kundër islamistëve.

Dëbohet nga Zvicra një simpatizant i ISIS-it

Për arsye se bënte propagandë për ISIS-in, së pari e përzuri nga vendi Italia. Tani Oussama Kachias ia ka tërhequr lejen e qëndrimit edhe Zvicra.

A do të rritet orari i punës në 45 orë në javë?

Punëdhënësit zviceranë kërkojnë heqjen e kufirit të epërm të orarit të punës. Përfaqësuesit e punëmarrësve janë të zemëruar.

Në mërgim

Mërgimi është aq i hidhur, saqë gjithçka brenda meje e huaj më është, gjithçka në një mënyrë tjetër. Po vdes gjithnjë e më shumë, çdo shprese lamtumirë po i...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.