Sunday, 26. January 2020

Bardh FRANGU

Avatar
16 POSTIME 0 KOMENTET

Për këtë shtet kujt nuk i kërcet!

Motiv për këtë shkrim u bë dëbimi i aktivistit të Lëvizjes Vetëvendosje! Bojken Abazi, një tipi me profil të ngjashëm me atë të Fatos...

Përplasja e dy të këqijave nuk i jep fitore të mirës

Përjashto militantët partiakë dhe armatën e injorantëve, nuk mund të gjesh njeri në Kosovë që i jep të drejtë njërës palë, si në këtë...

Vrasja e derrit dhe zullumqarët e Kosovës

Këto ditë nëpër rrjetet sociale ka qarkulluar me të madhe një video, ku kryetari i komunës së Kamenicës shihet duke vrarë një derr të...

Arsimi – një tunel i errët, ku nuk shihet drita

Hasan Prishtina, shembulli i intelektualit të angazhuar, emrin e të cilit e mban Universiteti i Prishtinës, kishte thënë se arsimi është shpirti i një...

Akademikët e politizuar pa politika ditore

Politika e intelektualit është politika e së vërtetës. Shih për këtë prononcimi në emër të Akademisë se ajo nuk është për t’u marrë me politika ditore, del si shumë i deplasuar. Kjo për faktin se në Kosovë kurrë nuk ka qenë më e rrezikuar e vërteta karshi gënjeshtrës e cila kurrë nuk ka pasur pushtet më shumë.

Mbi heronjtë dhe hienat

Gjithë kompleksin e kësaj krize politike, e cila burimin e ka tek kriza e thellë morale, më së miri e ilustron anekdota e njohur...

Hatixhja e KFOR-it dhe bollëku i flamujve në kohën e mjerimit

Hatixhja ishte një përkthyese e KFOR-it amerikan, e cila më 12 qershor të vitit 1999 kishte shkelë e para kufirin Maqedoni-Kosovë. E entuziazmuar që...

Opozita pa letër të vlefshme për lojë

Është ndjenjë e keqe kur në parim duhesh të jesh me opozitën, ndërsa praktikisht detyrohesh të jesh kundër saj. E natyrshme të jesh me...

Aty ku edhe mësuesi vjedh bagëti nuk ka ardhmëri

Dihet se korrupsioni është një fenomen edhe etnopsikologjik, prandaj si i tillë e bën shumë më të zorshme luftën kundër tij. Kjo i bie...

Ra Ramushi

Ata që bëhen shumë gaz, bëhen të përgaztë. I tillë është bërë lideri i AAK-së Ramush Haradinaj. Si i tillë Haradinaj është bërë personi...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.