Saturday, 4. April 2020

administrator

Avatar
282 POSTIME 0 KOMENTET

Përse ngutemi?

Ngutemi për të dalë nga avioni sapo të ketë aterruar, shtyhemi me bërryla e duar, por s’na bëhet vonë për gjërat më të rëndësishme të jetës. Jemi indiferentë dhe nuk na bëhet vonë të reagojmë kundër hajnisë së politikanëve e zyrtarëve shtetërorë! Jemi indiferentë e nuk na bëhet vonë në degradimin e vlerave kombëtare e njerëzore! Jemi krejt indiferentë ndaj problemeve të shumta socio-ekonomike, ndaj degradimit të arsimit, shëndetësisë, kulturës, e ndaj gërryerjes së substancës kombëtare! Nuk na intereson se gjithnjë e më shumë rreth nesh kemi një ambient të ndotur, lumenj të helmuar e si rrjedhojë edhe tokë të helmuar.

Skica për shqiptarë

64 pikëpamje e këndvështrime me rastin e vdekjes së Arbën Xhaferit në moshën 64-vjeçare. [Ribotim me rastin e 7-vjetorit të vdekjes]

Ngarendja pas arit

«Pas arit ngarendin, nga ari varen të tërë, o ne të gjorët.» Në kohë zgjedhjesh apo pushimesh, ky citat nga Fausti i Gëtes (Goethe) mund edhe të përshtatet në: «Pas diasporës ngarendin, nga diaspora varen të gjithë…».

Habere të helmëta neootomane nga Tirana e Erion Xhonturkut dhe Edvin Çorbaxhiut

Përse Erion Velija dhe Edi Rama kontaminojnë ambientin publik shqiptar duke e importuar politikën e brendshme turke në Shqipëri?

Kundër përçarjes për Teatrin Kombëtar në Tiranë, të ruajmë vlerat artistike dhe të identitetit...

Një apel nga Këshilli Koordinues i Diasporës lidhur me ballafaqimet e ashpra në Tiranë mbi godinën e Teatrit Kombëtar.

Lutjet s’e turpërojnë Albin Kurtin

Një politikan atdhetar nuk koritet kur përgjëron rivalët me bashkëpunu për të mirën e vendit. As ia ul vetes vleftën në treg. Pazari politik është tipar i shtetit të kapur, dhe udhëheqësi i hirshëm nuk e pranon atë.

Kafka në Prishtinë: një popull i mbyllur në kafaz

Kosova i ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizimin e vizave. Këtë nuk e thonë politikanët e Prishtinës, e thotë Bashkimi Europian. Dhe prapë vizat mbesin në fuqi. Regjimi i vizave është jo më pak se racizëm burokratik ndaj banorëve të Kosovës. Shqiptarëve dhe pakicave. Gati dy milionë europianë me pasaporta biometrike vazhdojnë në jetojnë të mbyllur në kafaz. I vetmi popull në Europë. Madje edhe ukrainasit dhe gjeorgjianët udhëtojnë pa pengesa nga Finlanda në Spanjë.

Haradinaj: «Kurrë nuk kam kërcënuar dëshmitarë»

Intervistë e kryeministrit në detyrë të Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, për Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Gratë në krye të demokracive të botës

Duke gjykuar nga numri me rritje i grave në skenën politike, ditët e supremacisë mashkullore janë të numëruara.

Tamara, një stacion i ri turistik në këmbët e Alpeve Shqiptare

Rehabilitimi i Tamarës, qendra e Kelmendit në Alpet Shqiptare, ka gjallëruar zonën dhe ka shtuar numrin e turistëve, por fshati përballet ende me probleme bazike siç janë linjat e amortizuara të energjisë elektrike.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.