Sunday, 16. June 2019

administrator

Avatar
69 POSTIME 0 KOMENTET

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës promovon në Vjenë veprat e albanologëve Fiedler...

Në Institutin për kohën të re dhe hulumtim të historisë bashkëkohore të Akademisë Austriake të Shkencave në Vjenë do të përurohen botimet e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, thuhet në një njoftim të këtij institucioni.

Zëra nga 11 qershori i vitit 1999: kështu e komentonin gazetat perëndimore ditën kur...

«Süddeutsche Zeitung» (Gjermani): «Në këtë luftë Perëndimi dërgoi një sinjal të rëndësishëm: jo çdo diktator mund ta shtyp dhe masakrojë një popull pa u...

Propaganda e ndyrë e Zahir Taninit kundër Kosovës në Këshillin e Sigurimit të OKB-së

Shefi i UNMIK-ut, diplomati afgan, Zahir Tanin, po sillet si guvernator arrogant dhe sikur Kosova të mos jetë e pavarur. Është momenti i fundit që atij t’i tregohet vija e kuqe. Ai nuk ka kompetencë të merret me gjykimin e politikës së jashtme apo të brendshme të Kosovës. Po të ishte diplomat serioz dhe zyrtar serioz i OKB-së, ai do të kujdesej që në veri të mos staciononte zyrtarë rusë, të cilët tradicionalisht kanë punuar kundër Kosovës dhe në shërbim të agjenturave serbe dhe të Kremlinit.

9 qershor 1999, një ditë e mirë për Kosovën, liria duke ardhur

Fishkëllima e bombave po pushonte. Dhe në Kosovë po kthehej vaji triumfues i fëmijëve. Ata do të rriteshin në një Kosovë të lirë. Por me pak shanse, sepse ëndrrat ua dogjën ata që e mbajnë veten për çlirimtarë dhe në fakt moti njihen vetëm si plaçkitës të vendit. Si u futën në Kosovë, nisën të ndukin me thonj çdo gjë që gjenin, filluan të vrasin rivalë politikë, njëkohësisht shantazhuan me sukses bashkësinë ndërkombëtare: nëse s’na jepni pushtet, do bëhet kiameti. Dhe bashkësia ndërkombëtare u dorëzua. Njerëz pa votë nga populli morën në dorë fatet e vendit.

Gjithçka që duhet të dini për seksin

Një shpjegim i magazinës së gazetës gjermane «Süddeutsche Zeitung».

Stambolli dhe greku i paqenë: përse Erdoani po nxit një konflikt për emra?

Ndërsa po afrohet data e zgjedhjeve në Stamboll, presidenti turk po kapet pas teorive të komplotit.

Rada Trajkoviq është ngrirë në të kaluarën e errët

Rada Trajkoviq po përpiqet të prezantohet në opinion si kundërshtare e regjimit të Beogradit dhe kundërshtare e ndarjes së Kosovës. Njëkohësisht ajo preferon një «konflikt të ngrirë» në Kosovë. Për terrorin serb të viteve ’90 ajo s’thotë gjë. Kosovën nuk e pranon si shtet. Krimet serbe mbi shqiptarët i minimizon dhe relativizon. Cili është dallimi i saj me eksponentët e Aleksandër Vuçiqit?

«Emri i gabueshëm» dhe kërcënimi i një mësueseje: mbi urrejtjen e përditshme ndaj të...

Kush e ka mbiemrin Berisha apo Bajrami e ka më vështirë të gjejë banesë. Dhe kur një mësuese i njofton nxënësit myslimanë se me ligj u takon të marrin një ditë të lirë për festat e tyre fetare, ajo atakohet brutalisht në mediat sociale nga një deputet.

Rasti i habitshëm i norvegjezes që kurseu 85 mijë euro

Përderisa kryetari i Kuvendit merret me pasurinë e shtetasve norvegjezë, neve na mbetet të shtrojmë pyetje për politikanët e Kosovës, veçanërisht bashkë-partiakët e Kadri Veselit. Në legjislaturën e kaluar, 36 deputetët e PDK të cilëve u printe Veseli, kishin deklaruar pasuri në vlerë të përgjithshme prej mbi 50 milionë euro.

Vdiq Albert Rohan, diplomati austriak që shkroi planin për pavarësinë e Kosovës

Albert Rohan, një diplomat me karrierë të gjatë në Ministrinë e Jashtme të Austrisë, vdiq në moshën 83-vjeçare në Vjenë. Rohan rridhte nga një familje aristokrate franceze, e cila në fund të shekullit të '18 kishte emigruar në Austri. Ai kishte lidhje familjare me Mbretëreshën Geraldinë, me të cilën u martua Mbreti shqiptar Ahmet Zogu. Rohan ka qenë kritik i rreptë i hegjemonizmit serb. Para vdekjes kundërshtoi planet për ndarjen e Kosovës.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.