Ankim

Foto: ShutterstockPse çdo natë çarçafi më rrëshqet nga shpina

Dhe në mëngjesin pa vesh zgjohem akull

Pse çdoherë m`i thyen dërrasat e shkallës

Kur vete të vjel mollë për fëmijët tanë

Pse më dhemb koka në mëngjezin qumshtor

Si me trinë të skuqur

Të ardhshmen tonë sidomos kur e sjellë ndër mend

Po pse te unë në çdo hap me vete çdo gjë ters

 

Shih mu për këtë të puthis për vete

Me sa fuqi kam

Që ta zë frymën e kockat kërkëllijnë

Që sytë të të perëndojnë

Si dy sy të bardhë në errësirë

 

Përktheu: Salih Kabashi