Saturday, 4. April 2020

Analizë

Dinjiteti stoik i shqiptarëve të moshuar

12 shqiptarë të moshuar shpalosin përvojën e tyre gjithsej 400-vjeçare të emigracionit në Zvicër. Në veçanti 70 vitet si pensionistë.

Integrimi është kulturë

Dallimi e krijon frikën, frika e shkakton largimin e largimi e përjashton integrimin, dorëzan i kompaktësisë shoqërore.

Më mirë i pavarur se i papunë

Gjithnjë e më shumë migrantë ia mësyejnë pavarësimit profesional. Qoftë nga zori, apo sepse kanë gjetur një treg për të plasuar produktet e tyre etnike. Për shoqërinë zvicerane kjo është gjithsesi e dobishme.

Kullat e Dukagjinit

Kullat janë një monument i kulturës shqiptare. Ato nuk dëshmojnë vetëm për kuptimin arkitektonik të shqiptarëve, por edhe për mënyrën e tyre të jetesës. Muret e fortë të kullave tregojnë sa të lidhur ishin shqiptarët për tokën e tyre.

Videokamerat kontribuojnë në parandalimin e krimit

Mosrespektimi i kritereve të vëzhgimit me kamera nga ana e kontrolluesve, mund të cilësohet si shkelje e privatësisë së individit.

«Banketi i Hijeve» dhe hija e rëndë e shkrimtarit Zija Çela

Një roman që të magjeps si me temën, ashtu edhe me mënyrën e shkrimit të tij. Ai nxit mendimin dhe të kënaq me detajet e përshkrimit.

Rëndësia e mësimit plotësues të gjuhës shqipe

Në disa vende mësimin shqip e ndjekin vetëm 50 përqind e fëmijëve.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.