Thursday, 14. November 2019

Analizë

Problemet e Shaqirit në Inter: ende në rolin e rezervistit

Xherdan Shaqiri ishte pritur me bujë në Milano, kur vendosi të largohej nga Bayern München dhe t’i bashkangjitet Interit të Milanos. Por euforia e dikurshme është shndërruar në refuzim, shkruan gazeta «Tages Anzeiger». Përse Shaqiri nuk po arrin ta dëshmojë talentin e tij?

Putin kthen sytë kah Ballkani

Politika këmbëngulëse dhe e koordinuar në shumë dimensione për integrimin e Ballkanit Perëndimit, nuk ka asnjë fije dyshimi se paraqet vështirësi dhe sfida për Perëndimin, por përfitimet potenciale ua marrin bindshëm anën pengesave reale që Rusia ka vendosur para Brukselit. Nuk vijnë shpeshherë mundësitë për ta zgjeruar dhe fuqizuar Evropën; zhvillimet në botë ofrojnë pak mundësi të dyta. Kriza e Ukrainës ka sjellë një mundësi të papritur për Perëndimin dhe Ballkanin. Ata duhet ta rrëmbejnë këtë sa ka ende kohë

Luftoje luftën e drejtë

Paqja mbretëron në Ballkanin Perëndimor, por shumëkush po shkon të luftojë jashtë vendit, raporton «The Economist»

Tymi i Obiliqit është qefini i kosovarëve

Gazeta gjermane «Süddeutsche Zeitung» boton fakte tronditëse mbi ndotjen e ambientit në Kosovë nga termocentralet e Obiliqit. Dhe akuzon Bankën Botërore për financimin e projektit të termocentralit «Kosova e Re»

Bosnja dhe Kosova: Iraku i Bashkimit Evropian

Bosnja dhe Kosova po kolapsojnë në aspektin e brendshëm. Siç ka ndodhur edhe në Irak, BE-ja ka krijuar një fasadë demokracie në të dy shtetet, ku sundojnë elitat e korruptuara politike të zgjedhura prej Bashkimit Evropian. Pavarësisht prej dëshmive të bollshme të vrasjeve politike, skandaleve të niveleve të larta të korrupsionit të njerëzve në krye të qeverisë së Kosovës, EULEX-i ka dështuar tërësisht të ndëshkojë ndonjë prej figurave të rëndësishme

«Frikë e madhe» në Kosovë

Shqiptarët e rinj të Kosovës, që do të refuzonin pasaportën serbe në fund të luftës së viteve 1998-99, tani e pranojnë këtë denigrim. Kanë kaluar pothuajse gjashtëmbëdhjetë vjet dhe e kam kuptuar shkallën e ankthit me të cilën përballen shqiptarët e Kosovës që të marrin mundin të largohen prej vendit të tyre.

Romeo dhe Xhulieta ndihmojnë të shërohen vragat e luftës së Kosovës

Më shumë pesëmbëdhjetë vjet pas konfliktit të hidhur, vënia në skenë e një tragjedie të Shakespearet bashkon kosovarët dhe serbët për të nxitur pajtimin, shkruan gazeta e njohur britanike «The Guardian».

Brezovica e ardhmërisë: 3000 vende pune, 100 milionë euro qarkullim në vit, 100 kilometra...

Gazeta gjermane «Frankfurter Allgemeine Zeitung» prezanton planet për shndërrimin e Brezovicës në qendër të turizmit dimëror dhe veror, por vë në dyshim financimin e projektit të një kompanie franceze

Si u bë Shkupi kryeqytet i ri evropian i kiçit

Shkëlqimi i ri neoklasik i Shkupit është përçarës dhe i shtrenjtë – pa i hyrë këtu shijes së diskutueshme të tij. Por një gjë s’e luan topi: e ka bërë kryeqytetin maqedonas përnjëmend befasues dhe mbresëlënës, shkruan gazeta britanike «The Guardian».

Drenusha Shala kthehet nga Zvicra në Kosovë me firmën e saj

Gazeta «SonntagsZeitung» portreton ndërmarrësen e re Drenusha Shala, e cila në Prishtinë ka themeluar një «Callcenter» (qendër thirrjesh telefonike). Qeveria zvicerane financon të kthyerit.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.