Saturday, 25. January 2020

Analizë

Kërkesa për ndryshimin e kufijve të Shqipërisë së 1913-s

Pasqyrimi i zhvillimeve politike në Shqipëri dhe rreth saj në shtypin britanik gjatë viteve 1919-1921.

Arti zbërthen legjendat në Shpellën e Gadimes

Shënime mbi një ekspozitë në Shpellën e Gadimes.

Nga Aleksandri te Renesansa

Shembulli i Aleksandrit të Madh, deri diku, është përsëritur nga arabët, të cilët vërtetuan se civilizimet ngrihen mbi njëri-tjetrin.

Çdo votë e humbur nga shqiptarët do të jetë dobësim i shqiptarëve

Si rezultat i kandidaturave të shumta nga radhët e politikanëve me origjinë shqiptare, komuniteti ynë po përfshihet si asnjëherë më parë në betejat politike në Zvicër.

Popujt e imagjinuar

Karikatura e një personi të Lindjes shënonte një njeri të shëmtuar, të ashpër në sjellje, të pakulturuar dhe të etur për vrasje të paarsyeshme. Ky imazh mbështetej në realitet fiktive.

Ku përfundon Europa?

Një ese mbi ndarjen e Perëndimit dhe Lindjes dhe gabimin e disa shqiptarëve që mbështesin politikën agresive të kryeministrit hungarez Viktor Orbán.

Me krenari shqiptare: këmbëlehtë dhe ilegalisht drejt Europës

Përse po ikin mijëra shqiptarë nga Shqipëria – dhe përse mijëra shqiptarë të Kosovës me çdo kusht duan ta braktisin vendin e tyre?

Ali Podrimja – mixha: krijuesi tragjik

Sa herë dhe kudo në rruzullim, që një babë pikëllohet për të birin e sëmurë - dijeni se ai është shëmbëllimi i Ali Podrimjes!

Shqiptarët zemërohen nga bunkeri i ri në qendër të Tiranës

Vendimi misterioz për të ndërtuar një bunker të ri në Tiranë shkakton aludime se qeveria e majtë ka nostalgji për ish-diktatorin e Shqipërisë.

Askush nuk kërkon tërheqjen e NATO-s nga Ballkani

Forcat amerikane dhe kanadeze, bashkë me ato të shteteve të tjera të NATO-s, vazhdojnë të qëndrojnë në Ballkan edhe 22 vite pasi ish-presidenti amerikan, Bill Clinton, nisi përfshirjen ushtarake të Amerikës në rajon.

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.