Sllovenia ndalon trenat dhe kthen refugjatët në Kroaci

Sllovenia ka ndaluar trafikun hekurudhor në kufirin me Kroacinë pasi në qytetin kufitar, Dobovë, është kapur një tren me 250 refugjatë.

Migrants wave in a train in Tovarnik, Croatia, September 17, 2015. Amid chaotic scenes at its border with Serbia, Croatia said on Thursday it could not cope with a flood of migrants seeking a new route into the EU after Hungary kept them out by erecting a fence and using tear gas and water cannon against them. REUTERS/Antonio BronicRefugjatët e kapur në tren, u janë kthyer autoriteteve kroate nga policia sllovene, transmeton Koha.net.

Ballkani është zotuar që të pranojë 5,000 refugjatë, nga marrëveshja për pranimin e refugjatëve në Europë. Por vetëm këto dy ditë në Kroaci kanë deportuar 8,000 refugjatë dhe shumë prej tyre mendohet që të depërtojnë.