Monday, 17. December 2018

Reportazh

Berati – qytet ku gërshetohen kohërat

Qytetërimi 2400-vjeçar, historia dhe arkitektura e Beratit e kanë futur atë në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO-s. Mikpritja e qytetarëve është e pranishme...

Një tempull për të gjitha kulturat

2'000 tituj shqip ka Biblioteka Pestalozzi Hardau në Cyrih. Ajo është një dhuratë e qytetit për komunitetin multikulturor. Drejtuesja e saj, Suela Jorgaqi, dëshmon:...

Zvicerania që shëron plagët e luftës

Annelies Schneller me dy duart e saj të vogla ka bërë për Kosovën atë që pakkush mund ta bëjë. Që prej pasluftës ajo ka...

Konfederata zvicerane, model edhe për Maqedoninë

  Kryetrari i Republikës së shpallur njëanshmërisht të Ilirides, Nevzat Halili, para mërgimtarëve në Winterthur të Zvicrës tha se angazhohet për një formë të vetëvendosjes:...

«Bashkëjetesa ndërmjet feve në Shqipëri – shenjë e bukur për botën»

Brenda 25 vjetëve Shqipërinë e kanë vizituar dy Papë. Për një ditë vendi ishte në qendër të opinionit botëror. Teksti dhe foto Dashnim HEBIBI Zvicër-Tiranë, një...

Mbrëmje me Kastriot Tushën në Cyrih

Për disa orë, tenori Kastriot Tusha magjepsi një grup zonjash dhe zotërinjësh – zviceranë dhe shqiptarë – me repertorin e tij botëror dhe tradicional....

Koncert për nder të 28 Nëntorit në Bernë

Një ndër aktivitetet kryesore me rastin e Ditës së Flamurit u mbajt në Bernë. Program i larmishëm artistik dhe kulturor, që do të mbetet...

«Edulina» – takim pune edhe në gjuhën shqipe

«Edulina» – Projekt në shumë gjuhë që u ofron prindërve të grupeve të ndryshme gjuhësore informacione rreth temës zhvillimi i hershëm i fëmijërisë Drita IBRAHIMI...

Dinjiteti stoik i shqiptarëve të moshuar në Zvicër

Një takim kreativ në ambientet e Institutit Zviceran për Studime Shqiptare. U prezantua dhe u diskutua studimi mbi moshën e tretë te shqiptarët në Zvicër.

Mbrëmje e paharruar me «dialogplus»

Për nder të Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë, Qendra Mediale «dialogplus», me datë 21.11.2014, organizoi një mbrëmje kulturo artistike për miqtë dhe lexuesit e saj.
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.