Thursday, 17. January 2019

Reportazh

Vlerësime për Zvicrën dhe mërgimtarët shqiptarë

Ambasada e Kosovës në Bernë organizoi një pritje me rastin e shtatëvjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Pos tij, fjalë rasti mbajti edhe përfaqësuesi i...

Në Bernë mbahet Kongresi i parë i migracionit

Në mesin e 260 delegatëve nga mbarë Zvicra, marrin pjesë edhe rreth 20 delegatë shqiptarë nga asociacione sindikale dhe organizata të ndryshme vendore. Në...

Forum për forcimin e bashkëpunimit Zvicër- Kosovë

Përfaqësues nga ekonomia, turizmi e kultura, në një takim dyditor në Bazel biseduan për avancimin e marrëdhënieve në këto fusha. Teksti dhe foto Rexhep RIFATI Bazel, 31...

Akademi përkujtimore kushtuar Presidentit Rugova

Ibrahim Rugova u përkujtua në nëntë vjetorin e vdekjes së tij në disa vende në Zvicër. Njëri prej tyre ishte Soloturni. Morën pjesë një...

U promovua libri i 17-të i Shefqet Dibranit

  «Pinjollët e Rrustem Llukës» ndërtohet nga rrëfimet e një ish-ushtaraku në frontin e Koshares dhe mbështet në mbi 600 burime. Teksti dhe fotot Rexhep RIFATI Zofingen,...

Fatkeqësia nga lojërat e fatit

Shoqata «Parandalo» filloi ciklin e ligjëratave për vitin 2015. E para i kushtohet varësisë nga lojërat e fatit. Pikërisht në kuptimin e emrit të...

Hero Agim Ramadani nderohet edhe përtej Atlantikut

Në kuadër të 102 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, Agim Ramadani nderohet me dy mirënjohje. Teksti dhe fotot Rexhep RIFATI Zhegër, Gjilan: Në vendlindjen e hero...

Kur zemërohet zemra!

Doktor Omer Xhemali, specialisti i sëmundjeve të zemrës në Spitalin e Cyrihut dhe ligjërues në universitete të botës, para dy ditësh ishte i ftuar nga xhamia «Hëna e Re» në Kreuzlingen.

«Besa» edhe në Lucernë

Në qendrën kulturore «Kornschütte» të Luzernës, organizuar nga Komisioni Izraelit, në Kujtim të Holokaustit, Yad Vashem dhe nën patronatin e Këshillit të Lartë të...

Punë – për vete dhe për të tjerët

Mbi 400 persona angazhon zyra për punësim të përkohshëm Hello Personal në Cyrih për çdo vit. Biznesi i dy burrave të rinj shqiptarë mbush...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.