Saturday, 23. March 2019

Reportazh

‹Ëndrra amerikane› në Zvicër

Një debat politik me të rinjtë e partive kryesore zvicerane i prezentoi një komuniteti studentor ofertën e tyre zgjedhore. Nikoqire e takimit ishte Shoqata...

Një histori me mbret

Fate njerëzish të ‹vegjël› fitojnë vëmendjen e botës. Falë një fotografi, por edhe kurajës së njërës palë dhe mirënjohjes së tjetrës. Kujtim SHABANI Në vigjilje të...

«Shota» e Zvicrës shkëlqen në festivalin e emigrantëve në Luksemburg

Në festivalin kushtuar emigrantëve, po merrnin pjesë edhe shkrimtarë, piktorë e skulptorë shqiptarë. Artistët shqiptarë lanë përshtypjet më të mira. Teksti e Fotot Rexhep RIFATI Luksemburg,...

Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë festoi dhe 7 dhe 8 Marsin

Festimi i 7 dhe 8 marsit – Ditës së Mësuesit dhe asaj të nënave – më së shumti i shkon Lidhjes së Arsimtarëve dhe...

«E bukura Morenë» hap kaptinën e bashkëpunimit Lozanë-Ferizaj

Një delegacion i Ferizajt i udhëhequr nga kryetari Muherrem Sfarqa, gjatë një vizite pune në Zvicër u prit nga kryetari i qytetit të Lozanës,...

Ish-kryetarja e Zvicrës vlerëson shqiptarët

Në manifestimin qendror të ekspozitës «Besa» në Gjenevë, morën pjesë personalitete të larta federale, kantonale e komunale dhe përfaqësuesit diplomatik nga Shqipëria e Kosova,...

Familja Çitaku spikat me objekte kapitale në Zvicër

Për një çerek shekulli, firma e Ali Çitakut, nga Kosova, shtron armaturë nëpër tunele e ura. Ajo sivjet punon në metronë e Gjenevës. Nga...

Dy ngjarje me ftesë të presidentit të Shqipërisë

Përshtypje nga dy ngjarje me protagonist presidentin shqiptar, Bujar Nishani. Njëra historike, tjetra kulturore dhe me mision social. Një përvojë e rrallë me mesazhe...

Asociacion financiar me histori shqiptare dhe gjeografi zvicerane

Një grup kuadrosh shqiptarë në sektorin financiar të Zvicrës formon asociacionin e vet. Ata kanë marrë përsipër një punë të madhe.

Vitrina e hapur e librit – një zbulim

Biblioteka e vogël ofron një platformë për takime të bashkësisë së lagjes dhe për të nxitur leximin. Afatgjatë, pa shpenzime dhe pa mund. Teksti dhe...
-reklamat-

Artikuj të zgjedhur

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.